van der Horst

Bahrein: Picariello domineert in MRF, pechweekend voor Dejonghe

Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello domineerde vandaag in Bahrein beide MRF-races in het voorprogramma van het FIA WEC. Onze landgenoot won de eerste race vanop de pole, en ook tijdens de tweede wedstrijd ging hij in geen tijd van de zesde plaats naar de leiding. Picariello won in 2013 de ADAC Formula Masters en nam de voorbije maanden terug de draad op met wedstrijden in Azië. Met de zege van Stoffel Vandoorne in GP2 zagen we dus vandaag liefst drie Belgische zeges in Bahrein. Sam Dejonghe van zijn kant kende vandaag heel wat problemen en kon slechts een negende en zevende plaats uit de brand slepen.
Alessio Picariello
Alessio Picariello
Alessio Picariello: "Door mijn zege in de eerste race mocht ik de tweede wedstrijd pas als zesde beginnen. Het kwam er daar dus op aan om een goede start te nemen, wat ook erg goed lukte, misschien wel de beste die ik ooit nam. Ik had ook wel veel vertrouwen omdat ik wist dat we een goede snelheid hadden en we hadden bovendien nog wat aangepast om de auto nog te verbeteren. Na één ronde hing ik al op de tweede plaats, de leider wou zijn positie niet afgeven en reed wat aggressief maar ik raakte er uiteindelijk toch voorbij."


Sam Dejonghe
Sam Dejonghe
Sam Dejonghe: "Echt mijn slechtste weekend tot nu toe in MRF. Vroeger reed ik hier in een veel sterker veld elke race een podium maar het weekend begon al meteen slecht met die kapotte motor gisteren. De ingenieur had voor mij een setup gekozen die totaal niet bij mijn rijstijl past maar dat kwamen we pas te weten tijdens de kwalificaties. We hebben uiteindelijk beslist om voor de races met wat minder downforce te rijden. Ik kreeg heel vaak een slipstream maar kon nooit voorbij mijn tegenstanders, dan bleek achteraf dat de monteur mij niet minder maar juist meer vleugel had gegeven! Ik stond gewoon stil op het rechte stuk!"

Start Race 2
Start Race 2
"Voor de tweede race voelde ik in de opwarmronde al dat ik mijn voorbanden niet op temperatuur kreeg. We hadden de setup volledig omgegooid naar hoe ik vroeger met die MRF-auto reed, dat was al veel beter voor één stuk, maar voor een ander stuk dan weer niet, waardoor ik er nog niet genoeg kon van profiteren. Ik had eigenlijk teveel onderstuur en kon niet aanvallen. Jammer. Algemeen gezien ben ik blij met de opportuniteit die ik kreeg, het is alleen jammer dat we zoveel pech gehad hebben."

Foto's; Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Internationaal op vrijdag 20 november 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons