van der Horst

Bahrein: Porsche blijft in de namiddag op kop - Alonso ijverig

Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
Fernando Alonso in de Toyota TS050 Hybrid
De namiddagsessie van de FIA WEC rookie test in Bahrein bracht niet veel tijdsverbeteringen bovenaan het klassement. De tijd van Timo Bernhard van vanochtend in de Porsche bleef dus staan als de snelste van de dag. Fernando Alonso ging ook niet onder de tijd van zijn teamgenoot Sébastien Buemi maar was wel erg ijverig. Hij zat de ganse drie uur durende sessie achter het stuur en maalde heel wat kilometers af met de Toyota TS050 Hybrid.
  • Dreamdrive
AF Corse - Ferrari 488 GTE
AF Corse - Ferrari 488 GTE
De Toyota van Mike Conway ging kort voor het einde nog voor een aantal snelle rondjes, een tijdsverbetering kwam er wel maar de startnummer 7 bleef als derde genoteerd. Snelle chrono's waren uiteindelijk ook niet het doel van deze rookie test, maar wel de kans geven aan nieuwe piloten om het materieel te leren kennen. Bij AF Corse gebruikte men deze test bovendien ook om het rubber voor volgend jaar eens uit te proberen op de Ferrari 488 GTE.

Fernando Alonso
Fernando Alonso
Ook ditmaal was Alonso weinig van zeggen, een gevolg van zijn (nu) nog lopende contract met een andere constructeur. De Spanjaard kon een glimlach echter niet onderdrukken toen de aanwezige persmeute hem na de sessie stond op te wachten bij het verlaten van de Toyota-garage.


--- Uitslag Namiddagsessie FIA WEC Rookie Test Bahrein 2017 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op zondag 19 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons