van der Horst

Bahrein testdagen: Mick Schumacher maakt opgemerkt debuut in Formule 1

Mick Schumacher - Ferrari SF90
Mick Schumacher - Ferrari SF90
Mick Schumacher heeft dinsdag op het circuit van Bahrein zijn eerste ronden in een huidige generatie Formule 1-wagen afgelegd. De regerende Formule 3 kampioen, die dit jaar is opgenomen in de Ferrari Driver Academy, nam het stuur van de Ferrari SF90 en legde niet minder dan 53 ronden af, niettegenstaande de sessie lange tijd stil lag wegens... de regen. Schumacher voerde ook lange tijd de tabellen aan, tot op het einde van de namiddag Max Verstappen nog onder de chrono van de Duitser ging.
Mick Schumacher - Ferrari SF90
Mick Schumacher - Ferrari SF90
Met een ronde in 1:29.976 leek het er lang op dat Schumacher de eerste testdag te Bahrein zou afsluiten met de snelste tijd, tot Max Verstappen op het einde van de dag nog een ronde aflegde in 1:29.379 en de Duitser van de toppositie stootte. Woensdag komt Schumacher terug in actie op de piste van Bahrein, maar dan wel achter het stuur van de Alfa Romeo C38.

Mick Schumacher
Mick Schumacher
Al met al kijkt Schumacher met tevredenheid terug op zijn eerste testdag in de Formule 1. Hij ondervond geen moeilijkheden om zich aan te passen aan de Ferrari SF90, leerde ronde na ronde bij en kon alsnog optimaal genieten van de geboden kans.
 

Foto's: Georges De Coster



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons