van der Horst

Bahrein: Toyota ook bovenaan in tweede training

Toyota TS050 Hybrid
Toyota TS050 Hybrid
Toyota bewees vanavond ook in de nachtelijke omstandigheden de snelste te zijn nadat het Japanse team ook al in de eerste vrije training als primus afsloot. Ditmaal was het echter Kazuki Nakajima die in de #8 sneller was dan de zusterwagen. De Japanner deed met een 1:40.095 bovendien meer dan twee seconden beter dan de tijd die Mike Conway eerder op de dag liet optekenen. Wederom eindigden de beide Porsche's op P3 en P4.
Bij Toyota is men erop gebrand om Porsche, dat dit weekend zijn laatste wedstrijd in LMP1 afwerkt, te verslaan. Ook kwam er nog altijd geen officiële bevestiging dat Fernando Alonso zondag hun bolide zal testen, wellicht wacht men nog tot de Spanjaard effectief voet zet in de paddock van Bahrein.

Vaillante Rebellion - Oreca 07
Vaillante Rebellion - Oreca 07
In LMP2 was de besttijd vanavond voor de beide Vaillante Rebellion's, met Bruno Senna die de snelste was in de startnummer 31. Hij deelt de Oreca 07 met de Fransen Nicolas Prost en Julien Canal. De concurrentie voor de titel, in de vorm van de Jackie Chan DC Racing Oreca #38 van Ho Pin Tung, Oliver Jarvis en Thomas Laurent, tikte als derde aan.

Aston Martin Vantage
Aston Martin Vantage
Aston Martin was primus in GTE Pro met liefst twee bolides, de startnummer 97 in de handen van Darren Turner was een zucht sneller dan het Deense duo Marco Sorensen en Nicki Thiim. De beide AF Corse Ferrari's eindigden als derde en vierde, waar de startnummer 71 (Rigon, Bird) in functie zal rijden van hun teamgenoten Alex Pier Guidi en James Calado, die aan de leiding staan van het rijderskampioenschap. Zij hebben twee punten voorsprong op de Porsche #91 van Fred Mackowiecki en Richard Lietz, die vanavond slechts de zevende tijd reden.

In GTE Am tot slot maakten de Ferrari's van respectievelijk Clearwater Racing en Spirit of Race de dienst uit.

--- Uitslag Tweede Vrije Training FIA WEC Bahrein 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in FIA World Endurance Championship op donderdag 16 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6 Hours of Bahrain.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons