van der Horst

Bahrein: Viscaal en Young winnen - pech voor Amendola

Bent Viscaal
Bent Viscaal
Deze ochtend stonden de laatste twee manches van de MRF Challenge op het menu. De overwinningen gingen naar Bent Viscaal en Dylan Young. Viscaal vocht een duel uit met tegenstander van het weekend David Schumacher en hield uiteindelijk slechts een halve seconde over op zijn concurrent. Yuven Sundaramoorthy was 'best of the rest' voor de derde plaats, op zes seconden van het leidende duo. Michelangelo Amendola sloot de eerste race af op een zesde plaats, waarmee hij de pole kon bemachtigen voor de laatste race. Helaas bleef de Genkenaar daar niet gespaard van pech.
Michelangelo Amendola
Michelangelo Amendola
Amendola nam in de tweede race een goede start en kon de leiding houden in de eerste bochten. Toch sloeg het noodlot toe in de eerste bocht na het lange rechte stuk, waar de jonge Belg aangetikt werd door een tegenstander en rond zijn as ging. Amendola kon zijn weg uiteindelijk nog voortzetten en ondanks een loszittend wiel vocht hij zich terug naar een zevende plaats. Dankzij die spin kon Young, vanaf de tweede plaats gestart, de leiding overnemen. Die hield hij vast tot aan de finish, met in zijn zog Manaf Hijjawi en David Schumacher.

Na negen races blijft Amendola ondanks het mindere weekend nog steeds leider. Hij ziet echter Young en Josh Mason naderen op respectievelijk 16 en 27 punten. Nu ligt de MRF Challenge stil tot in februari. Dan trekken Amendola en co richting het Indische Chennai, waar de finale van de competitie plaatsvindt.

Foto's: MRF ChallengeSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zaterdag 14 december 2019.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons