van der Horst

Baku World Challenge: 28 deelnemers - Sport Garage en Team India afwezig

Zolder: Beelden van de sessies op vrijdag
De uiteindelijk deelnemerslijst voor de Baku World Challenge telt 28 wagens. Enkele weken geleden maakte autosport.be reeds melding van een vol huis voor de race in de straten van Baku, met 31 uitnodigingen voor 30 beschikbare plaatsen. Naast een riante prijzenpot van €175.000, geniet elk team daarenboven van een startpremie van €20.000 en neemt de organisatie alle vlieg-, hotel- catering kosten op zich.
Zolder: De eerste vrije training in beeld gebracht
Het Franse Sport Garage ging dan toch niet in op de dubbele invitatie om met twee Ferrari 458 aan de start te verschijnen. Beide Italiaanse GT3’s stonden ingeschreven in de reeds mager bezette Gentlemen Trophy, waar de titel al een zekerheid is voor Petr Charouz en Jan Stovicek (HTP Gravity Charouz Mercedes). Ook de Team India BMW Z4 GT3 zal op het appel ontbreken.
 
Het laatste beschikbare zitje werd uiteindelijk ingenomen door Khaled Al-Mudhaf, de man uit Koeweit zal samen de Canadees Mark Thomas, in het vorig decennium nog actief voor GS Motorsport in de Belcar, team vormen op de MRS GT Racing McLaren die uitkomt in de Pro-Am Cup. Al-Mudhaf werkte eerder dit jaar nog de 3 uren van de Hongaroring (ELMS) af aan het stuur van de Boutsen Ginion Oreca 03.

De deelnemerslijst kan u hier (PDF) raadplegen.

Baku stratencircuit (4.380 km)
Baku stratencircuit (4.380 km)
Geïnteresseerden kunnen in onderstaande video alvast een impressie krijgen van de brede kustlaan waarover een groot deel van het stratencircuit zal lopen. Op diverse plaatsen zullen er nog chicanes worden toegevoegd om de snelheid te drukken.

 

 


Foto's: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in FIA GT Series op maandag 18 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Baku World Challenge.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons