van der Horst

Barcelona: 41 wagens voor seizoenafsluiter – WRT en GPR aan de start

GT Open Barcelona 2012
GT Open Barcelona 2012
Dit weekend valt het doek over het GT Open kampioenschap, dat traditioneel voor het laatste weekend naar Barcelona trekt. Maar liefst 41 wagens prijken op de voorlopige deelnemerslijst, een toename die te verklaren valt door het samenrijden met het Spaanse GT kampioenschap en enkele gastoptredens. Terwijl Andrea Montermini zich met zijn Scuderia Villorba Corse Ferrari in Monza al verzekerde van de algemene en Super GT titel, maken nog 9 piloten aanspraak op de kroon in de GTS-klasse. Giorgio Pantano en Rafael Suzuki (Bhai Tech McLaren) en Lorenzo Bontempelli (Kessel Ferrari) vatten het weekend zelfs aan met hetzelfde aantal punten!
Alvaro Barba - Villois Aston Martin (2012)
Alvaro Barba - Villois Aston Martin (2012)
Er valt ook weer de nodige Belgische inbreng te noteren, met de terugkeer van GPR Aston Martin, ditmaal zonder Enzo Ide aan de zijde van Maxime Soulet, maar wel met Alvaro Barba. De Spanjaard reed vorig jaar een sterk seizoen in de Villois Aston Martin en werd samen met Matteo Malucelli derde in de eindstand. Ook WRT verschijnt aan de start met mede-eigenaar Yves Weerts die zijn Audi deelt met DTM-piloot Filipe Albuquerque. Vanzelfsprekend tekent ook Bert Longin weer present met een door Patrick Selleslagh gerunde Corvette.
 
Voorts vallen er heel wat gastoptredens te noteren. Uit Franse hoek komen Sofrev ASP (Ferrari) en Ruffier Racing (Porsche) elk met twee wagens aan de start in GTS, Pro-GT by Alméras houdt het bij 1 Porsche. Kersvers Porsche Supercup kampioenenteam Attempto Racing lijnt ook twee exemplaren van de 911 GT3-R op, Lechner Racing doet dan weer een beroep op een Mercedes SLS AMG.

De deelnemerslijst voor de International GT Open meeting te Barcelona 2013 (PDF).

Foto's: GT Open/FotospeedySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in International GT Open op dinsdag 5 november 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons