van der Horst

Barcelona: Dries Vanthoor en co toppen prekwalificatie

WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
Waar Mercedes vanochtend op een droge baan nog de tabellen aanvoerde was het tijdens de prekwalificatie WRT Audi dat bovenaan te vinden was. Vlak voor de start van de sessie openden de hemelsluizen zich boven de Spaanse omloop maar Dries Vanthoor leek zich in die omstandigheden meteen in zijn sas te voelen. De Porsche #911 van Herberth Motorsport werd verrassend tweede voor alweer een Mercedes, het AKKA ASP exemplaar met startnummer 88.
Frédéric Vervisch en Renger Van Der Zande
Frédéric Vervisch en Renger Van Der Zande
De vierde tijd voor de SMP Racing Ferrari zorgde ervoor dat er vier verschillende merken bovenaan stonden. Voor Vanthoor mag het morgen tijdens de wedstrijd gerust regenen, een mening die niet wordt gedeeld door Endurance Cup-titelkandidaat Maxime Soulet. Frédéric Vervisch van zijn kant had eerder  vandaag tijdens droge omstandigheden al een goed gevoel in zijn Lamborghini Huracan, die hij voor het eerst hier in competitie aan de tand kon voelen. "We hadden toch graag nog wat meer op een drroge baan wat dingen uitgeprobeerd voor de kwalificatie, temeer ik de voorkeur heb gekregen boven Renger Van Der Zande om die morgenvroeg af te werken. Temeer ik tijdens de sessie vanochtend met bandensets moest rijden die nog overgedragen waren van de vorige meeting en op zulk een moment is het moeilijk als nieuweling in het team om te weten waar je dan staat."

--- Uitslag Prekwalificatie Blancpain GT Endurance Cup Barcelona 2017 (PDF) ---

Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op zaterdag 30 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons