van der Horst

Barcelona: Lamborghini en Bentley strijden voor de titels

GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Met een Endurance Cup race over drie uren op het circuit van Barcelona valt dit weekend het doek over de Blancpain GT Series editie 2017. Met 51 GT3's op de deelnemerslijst mag dit dan wel het kleinste veld van het jaar zijn, de inzet is daarentegen groot. Zowel de Endurance Cup titels als de algemene Blancpain GT Series titels staan zondagnamiddag op het spel, waarbij Bentley en Lamborghini de hoofdrol opeisen. Maxime Soulet staat in pole positie om de Endurance Cup binnen te halen voor hemzelf en Bentley.
  • Hamofa Performance
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Samen met Andy Soucek en Vincent Abril voert Soulet de stand in de Endurance Cup aan met 79 punten, acht eenheden meer dan de Grasser Racing Lamborghini Huracán GT3 #63 van Mirko Bortolotti, Christian Engelhart en Andrea Caldarelli. Er vallen in Barcelona nog 26 punten te verdienen, dus de voorsprong is verre van comfortabel. Dat betekent wel dat de Lamborghini en Bentley Continental GT3 #8 in principe geen rekening meer moeten houden met de rest van het veld. De eerstvolgende achtervolger is namelijk de SMP Racing Ferrari 488 van Davide Rigon, Miguel Molina en Viktor Shaytar met slechts 46 punten. GRT en M-Sport strijden ook bij de teams voor titel in de Endurance Cup, al bedraagt het onderlinge verschil daar 16 punten in het voordeel van Bentley.

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Voor de algemene Blancpain GT Series titel (Endurance + Sprint) hebben Bortolotti en Engelhart de touwtjes dan weer stevig in handen. Na overwinningen in Monza, Silverstone en Brands Hatch telt het Italiaans-Oostenrijkse duo 22 punten voorsprong op Vincent Abril. Soulet en Soucek spelen hier geen rol van betekenis. Bij de teams is echter wel nog kans op een Belgisch succes, Belgian Audi Club Team WRT volgt samen met HTP Motorsport namelijk op 15 punten van de groene Lamborghini's.

Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP560-4 R-EX
Reiter Engineering - Lamborghini Gallardo LP560-4 R-EX
Zoals Autosport.be eerder deze week berichtte, brengt het Oostenrijkse team dit weekend een derde wagen aan de start voor onder meer Frédéric Vervisch. Verder noteren we de afwezigheid van de Strakka Racing McLaren #58 van Côme Ledogar en Rob Bell en de terugkeer van Reiter Engineerin​g Gallardo R-EX.>>> VOORLOPIGE DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP BARCELONA (PDF) <<<
 
Blancpain Endurance Cup Piloten: 
1. Soucek-Soulet-Abril  79 punten
2. Caldarelli-Bortolotti-Engelhart  71p.
3. Rigon-Shaytar-Molina  46p.
4. Perera-Buhk-Eriksson  40p.
5. Mortara-Meadows-Marciello  37p.
 
Blancpain Endurance Cup Teams:
1. Bentley M-Sport 88 punten
2. Grasser Racing Team72p.
3. HTP Motorsport 61p.
4. AKKA ASP  58p.
5. Spirit of Race  48p.
   
Blancpain GT Series Piloten
1. Bortolotti-Engelhart138 punten
2. Abril116p.
3. Perera-Buhk108p.
4. Winkelhock104p.
5. Caldarelli 92p.
6. Leonard-Frijns 91p.
9. Stevens 74p.
10. Fässler-Vanthoor 62p.
 
Blancpain GT Series Teams
1. Grasser Racing Team 163 punten
2. Belgian Audi Club Team WRT & HTP Motorsport 148p.
4. Bentley M-Sport 136p.
5. Team WRT 108p.

Foto's: Vincent Wouters, Arne Simons, Niels Vaeck & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 28 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons