van der Horst

Barcelona: Vervisch versterkt Grasser Racing op derde wagen

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Voor de beslissende manche van de Blancpain GT Series Endurance Cup volgend weekend in Barcelona zet kampioenschapsleider Grasser Racing Team alles op alles om de titel binnen te halen. Het Oostenrijkse team zal daarom net als tijdens de Sprint-manche op de Nürburgring een derde Lamborghini Huracàn GT3 inzetten en daarop zal de naam prijken van ondermeer Frédéric Vervisch. Onze landgenoot werkte eerder dit jaar al enkele wedstrijden af voor WRT Audi maar verandert nu dus het geweer van schouder.
  • Powercars
Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Ik ben zowel tijdens de etmaalraces op Spa als op de Nürburgring fabriekspiloot bij Audi maar dat neemt niet weg dat mijn manager Angélique Detavernier en ikzelf voor deelname aan andere wedstrijden ook praten met andere teams. Daaruit is dus deze deal met Grasser Racing ontstaan, ik zal de derde wagen delen met Renger Van Der Zande en hun vaste rijder Ezequiel Perez Companc. De omloop van Barcelona is zeker niet nieuw voor mij, ik reed hier vorig al in de Sprint Cup en in het verleden zelfs nog met een Formule Renault 3.5. En begin dit jaar heb ik al eens getest met de Lamborghini Huracàn GT3 van Van Der Horst Motorsport, voor wie ik als driver coach actief ben."

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracàn GT3
Voor GRT staat er dus tijdens de finale van komend weekend nog veel op het spel, het team staat in de algemene stand op kop met vijf punten voorsprong op WRT Audi en HTP Mercedes. Bij de rijders hebben Mirko Bortolotti en Christian Engelhart liefst 22 eenheden bonus op Bentley-rijder Vincent Abril. Kijken we alleen naar de Endurance Cup dan heeft GRT zestien punten achterstand op leider Bentley, iets dat zich ook vertaalt in het rijdersklassement. Bortolotti, Engelhart en Andrea Calderelli tellen daarin acht punten minder dan het Bentley-trio Abril, Maxime Soulet en Andy Soucek.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op woensdag 27 september 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons