van der Horst

Barcelona: 29 rijders strijden voor titel - Marciello gaat voor triple crown

Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Start Blancpain GT Endurance Cup Barcelona
Komend weekend valt het doek over het achtste seizoen van de Blancpain GT Series Endurance Cup, met maar liefst 29 rijders (13 wagens) in de running voor de titel. Puntenleider Raffaele Marciello stelde onlangs de Sprint Cup titel al veilig en kan in Barcelona als eerste drie Blancpain titels op zijn naam schrijven in één seizoen, want naast de Endurance Cup staat ook het algemene kampioenschap nog op het spel. In laatstgenoemd klassement beperkt de concurrentie zich wel maar tot Christopher Mies en Alex Riberas (WRT Audi #1), zij moeten een achterstand van 18.5 punten weten te overbruggen, met nog 26 punten op het spel.
Michael Meadows en Raffaele Marciello
Michael Meadows en Raffaele Marciello
Raffaele Marciello zakt met zijn AKKA ASP Mercedes-AMG GT3 #88 dus als favoriet af naar Spanje, waar de Italiaan wordt bijgestaan door Tristan Vautier en Daniel Juncadella. Voornaamste uitdagers zijn merkgenoten Maro Engel, Yelmer Buurman en Luca Stolz (Black Falcon Mercedes #4), dit trio volgt op slechts 1 punt. Eind vorige week meldden we al dat de winnaars van de Total 24 Hours of Spa Philipp Eng en Tom Blomqvist gezien hun goede klassering in het kampioenschap alsnog naar Barcelona trekken, ditmaal met ROWE Racing en op afzonderlijke wagens. De Oostenrijker en de Brit moeten vijf punten goedmaken. Uiteraard is ook de crew van de Belgian Audi Club Team WRT Audi #1 in de running, al kijken Dries Vanthoor, Mies en Riberas aan tegen een achterstand van 11 punten. De overige kanshebbers worden onderaan opgelijst.

Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Emil Frey Racing - Lexus RC F GT3
Ook bij de teams ligt alles nog open. Verrassend genoeg voert Emil Frey Racing (Lexus) de tabellen aan in de Endurance Cup voor AKKA ASP (+4p), Black Falcon (+6p) en WRT (+7p). In het algemene klassement is het wederom een tweestrijd tussen WRT en AKKA ASP, beiden gescheiden door slechts 1 punt. In totaal staan er dit weekend twaalf titels op het spel in Barcelona. Opmerkelijk: niemand is er dit seizoen in geslaagd om meer dan een keer op het hoofdpodium te eindigen.

--- DEELNEMERSLIJST BLANCPAIN GT SERIES ENDURANCE CUP BARCELONA (PDF) ---

Blancpain GT Series Endurance Cup PRO:
1) Marciello 48 p.
2) Engel/Buurman/Stolz 47
3) Eng/Blomqvist/Krognes 43
4) Riberas/Vanthoor/Mies 37
5) Kelvin van der Linde 36
6) Klein/Seefried/Costa 35
7) Sheldon van der Linde 34
8) Tristan Vautier 33
9) Adam Christodoulou 33
10) Vaxivière/Dennis/Thiim 29
11) Kane/Pepper/Gounon 29
12) Jeffrey Schmidt 28
13) Winkelhock/Haase 27
14) Klingmann/Catsburg/Sims 25
15) Götz/Buhk 24

Blancpain GT Series Endurance Cup TEAMS:
1) Emil Frey Lexus 58 p.
2) AKKA ASP Mercedes 54
3) Black Falcon Mercedes 52
4) Belgian Audi Club Team WRT 51

Blancpain GT Series RIJDERS:
1) Marciello 146 p.
2) Mies/Riberas 127.5

Blancpain GT Series TEAMS:
1) Belgian Audi Club Team WRT 174 p.
2) AKKA ASP 173

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op dinsdag 25 september 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons