van der Horst

Barcelona: Mikkel Mac kampioen International GT Open

Mikkel Mac
Mikkel Mac
Mikkel Mac (Luzich Racing Ferrari 488 GT3) heeft tot de laatste race van het seizoen moeten wachten vooraleer hij zeker was van de titel in de International GT Open. In de voorlaatste race, die zaterdag plaats vond kwam de Ferrari van Mac en Alessandro Pier Guidi niet verder dan de zesde plaats, onvoldoende voor Mac om definitief afstand te nemen van het duo Saravia/Rueda. Een tweede plaats in de laatste wedstrijd, achter de Lamborghini van Riccardo Agostini en Rik Breukers, was echter meer dan voldoende voor de Deen om zich van de titel te verzekeren.
  • Hamofa Performance
Ombra Racing - Lamborghini Huracán GT3
Ombra Racing - Lamborghini Huracán GT3
De twee laatste races van het International GT Open werden gedomineerd door de Lamborghini’s. In race 1 was het de Ombra Racing Huracan van Andrea Rizzoli en Damiano Fioravanti die de zege wegkaapte en ook de tweede plaats ging naar een Lamborghini met het exemplaar van Imperiale Racing bestuurd door Jeroen Mul en Giovanni Venturini. De laatste podiumplaats was voor de SPS automotive Mercedes AMG GT3 van Onslow-Cole/Pierburg.

Luzich Racing
Luzich Racing
Riccardo Agostini en Rik Breukers schonken Imperiale Racing de zege in de tweede race voor de Ferrari van Mac/Pier Guid en de Drivex Mercedes AMG GT3 van Hahn/Auer. Titelpretendent Andrés Saravia en Fran Rueda (BMW Team Teo Martin BMW M6 GT3) kwamen als vierde over de lijn en moesten de eerste plaats in de puntenstand in de handen laten van Mikkel Mac.

Foto's: Niels Vaeck & International GT Open



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in International GT Open op dinsdag 23 oktober 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons