van der Horst

Barcelona: Murad Sultanov wint - Detavernier vijfde

Murad Sultanov (Ferrari) voor Jens Reno Moller (Honda)
Murad Sultanov (Ferrari) voor Jens Reno Moller (Honda)
Na een tweede plaats gisteren deed Murad Sultanov vandaag een plekje beter, de Duitser sloot vanochtend de zondagrace in Barcelona winnend af. Hij kon optimaal profiteren van het feit dat enkele tegenstanders voor hem steken lieten vallen, waardoor ook dit keer de safety car zijn opwachting diende te maken. Jens Reno Moller (Honda) finishte als tweede, voor Coach McKansy (Lamborghini). Angélique Detavernier werd knap vijfde in de HB Racing Lamborghini.
Start Race 2 GT Sports Club Barcelona 2019
Start Race 2 GT Sports Club Barcelona 2019
Bij de start nam de winnaar van gisteren, Denis Remenyako, meteen de leiding in zijn Mercedes. De Rus werd gevolgd door de WRT Audi GT2 van James Sofronas, Reno Moller, McKansy en de latere winnaar Sultanov. Detavernier werd in de eerste bocht verrast door een wel erg stoffige baan en kon ternauwernood de zwarte Lamborghini #14 opvangen. Daardoor kwam ze wel achter haar HB Racing-teamgenoot Dilantha Malagamuwa terecht, op een achtste plaats.

Angélique Detavernier in duel met haar teamgenoot Dilantha Malagamuwa
Angélique Detavernier in duel met haar teamgenoot Dilantha Malagamuwa
Na een kwartier veranderde aan kop van de wedstrijd de volgorde helemaal toen de beide leiders, Remanyako en Sofranos, beiden in de grindbak belandden, vermoedelijk als gevolg van een oliespoor. Ook Reno Moller ging even door de grindbak waardoor Sultanov, die even voordien voorbij McKansy was gegaan, ineens de nieuwe leider werd. De Honda van Reno Moller geraakte nog net voor McKansy weer de baan op, maar de onfortuinlijke Remenyako en Sofranos dienden uit hun benarde positie bevrijd te worden. De safety car diende daarvoor net als gisteren de wedstrijd te neutraliseren.

Louis-Philippe Soenen werd derde in de Iron Cup
Louis-Philippe Soenen werd derde in de Iron Cup
Na de herstart veranderde er vooraan niet veel meer, Detavernier wist wel haar teamgenoot te kloppen en kon opschuiven naar de vijfde plaats. Ze geraakte nog tot op een halve seconde van Frederic Fangio maar ze kon niet meer voorbij de Ferrari van de Fransman. In de Iron Cup was er ditmaal een derde plaats weggelegd voor Louis-Philippe Soenen, onze landgenoot werd tiende algemeen.

Foto's: Arne Simons & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sports Club op zondag 29 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons