van der Horst

Barcelona test: Nikita Mazepin houdt Mercedes bovenaan de tabellen

Nikita Mazepin
Nikita Mazepin
Nikita Mazepin, die vandaag voor het eerst achter het stuur kroop van de Mercedes W10, wist niettemin de snelste tijd neer te zetten op de tweede F1-testdag te Barcelona. De Rus, die dit jaar rijdt voor ART GP in het FIA Formula 2, klokte zijn snelste ronde in 1:15.775. Nochtans zorgde hij in de morgen nog voor een rode vlag situatie toen hij met de Mercedes spinde op de piste. Mazepin maakte gebruik van de zachte C5 banden.
  • Powercars
Alexander Albon (Toro Rosso) reed de tweede tijd ook gebruik makend van de zachte C5 banden maar toch moest de Toro Rosso rijder al bijna anderhave seconde toegeven op de tijd van Mazepin. Antonio Fuoco die uitkwam voor Ferrari klokte de derde tijd. Charles Leclerc (Ferrari) die testwerk deed voor Pirelli volgde met de vierde tijd, hij ging Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) vooraf.

Jack Aitken (Renault) reed de zesde tijd en werd op de tabellen gevolgd door Kevin Magnussen (Haas), die de morgensessie nog afsloot als snelste. Bij Red Bull waar Daniel Ticktum in actie kwam, hield men het bij de medium en harde banden en werd de dag afgesloten met de tiende tijd na Nick Yelloly (Racing Point) en Nicholas Latifi (Williams).

Foto: Sahara Force India Formula One Team
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op woensdag 15 mei 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons