van der Horst

Barcelona: Victor Martins topt op eerste testdag - Ugo De Wilde beste Belg

Victor Martins - MP Motorspor
Victor Martins - MP Motorspor
De deelnemers aan de Formule Renault Eurocup komen deze week in actie op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor een derde reeks testdagen in aanloop naar het seizoen 2019. Dinsdag op de eerste testdag was het Victor Martins (MP Motorsport) die de snelste chrono liet optekenen met een ronde in 1:41.544. Van de drie aanwezige Belgen was het Ugo de Wilde (JD Motorsport) die het best voor de dag kwam met een zevende tijd.
Oscar Piastri (R-ace GP), Lorenzo Colombo (MP Motorsport) en de rookies Caio Collet (R-ace GP) en Petr Ptáček (BhaiTech Racing) maakten op de eerste testdag in Spanje de top vijf vol. Ugo de Wilde realiseerde de zevende tijd, Amaury Cordeel (MP Motorsport) en Esteban Muth (M2 Compétition) zetten hun leerproces verder en vonden we terug in de achterste regionen van het 22 koppige deelnemersveld.

Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel - MP Motorsport
Amaury Cordeel (18de tijd): “Ik leer nog iedere dag veel bij, maar mijn voorbereiding op het seizoen ging tot nu met veel up's & downs. In Magny-Cours voelde ik de wagen goed aan, maar in Le Castellet had ik het moeilijker. In ieder geval weet ik dat ik kan rekenen op de steun van mijn team, dat vorig jaar behoorde tot de besten in het kampioenschap. Daarnaast brachten ze mij ook naar de titel in het Spaanse Formule 4 kampioenschap, ik heb dus alle vertrouwen in het team en mik op de titel van beste rookie...of nog beter.”

Foto's: Formule Renault EurocupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 2 april 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons