van der Horst

Barcelona wintertesten 1: Leclerc neemt fakkel over van Vettel

Charles Leclerc - Ferrari SF90
Charles Leclerc - Ferrari SF90
Ook op de tweede dag van de eerste testweek in Barcelona heeft Ferrari het Formule 1-peloton gedomineerd. Charles Leclerc nam zonder enige moeite over van zijn Duitse teamgenoot Vettel om een bijna identieke rondetijd op de tabellen te toveren. Renault en Red Bull kenden een iets mindere dag: Daniel Ricciardo schoof de grindbak in nadat een deel van zijn achtervleugel was afgebroken, terwijl Red Bull-rijder Pierre Gasly eigenhandig de muur ramde met zijn RB15.
Charles Leclerc
Charles Leclerc
Alsof het een eerste, rechtstreekse confrontatie was tussen twee nieuwe teamgenoten. Alleen reed Sebastian Vettel op maandag en kwam nieuwkomer Charles Leclerc een dag later aan de bak. Het resultaat: een 1'18"161 voor de viervoudige wereldkampioen en een 1'18"247 voor het jonge talent. Vettel sowieso eerste rijder? Eerst nog even afwachten...


Pierre Gasly - Red Bull RB15
Pierre Gasly - Red Bull RB15
Achter het schijnbaar ongenaakbare Ferrari was McLaren opnieuw de eerste achtervolger, weliswaar met Pirelli-rubber dat iets sneller over het circuit van Barcelona kan razen. Lando Norris maakte een tweede positieve dag voor het team uit Woking compleet door 104 ronden op de teller te plaatsen. Minder goed verging het de twee Red Bull-teams: Alexander Albon maakte op koude banden een schuiver met zijn Toro Rosso, terwijl Pierre Gasly "door een rijdersfout" kennismaakte met de bandenmuur van het Spaanse circuit. Renault zag wat tijd verloren gaan door een kapotte achtervleugel, maar kon in de namiddag weer het normale programma afwerken.

Daar is Williams...

Wie vannacht de slaap niet kan vatten, kan proberen om de nieuwe Williams te spotten op de snelweg. De FW42 is eindelijk op weg naar Barcelona, waar het team uit Grove hoopt om vanaf morgennamiddag aan het broodnodige testwerk te beginnen. Over de oorzaak van de vertragingen doen de gekste verhalen de ronde: van financiële problemen tot een slechte planning - een leverancier zou te laat op de hoogte gebracht zijn van een deadline.

Bovendien zou de nieuwe bolide maar liefst twee seconden trager zijn dan zijn voorganger. Niet meteen een opsteker in volle crisis, dat beseft ook technisch directeur (voorlopig toch nog) Paddy Lowe.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@pierregasly 😖 . #F1Testing #F1 @redbullracing #Gasly

Une publication partagée par FORMULA 1® (@f1) le 
Foto's: Scuderia Ferrari F1, Red Bull RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op dinsdag 19 februari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons