van der Horst

Barcelona wintertesten 1: Renault blaast warm en koud op donderdag

Nico Hülkenberg - Renault RS19
Nico Hülkenberg - Renault RS19
Renault en Nico Hülkenberg hebben de laatste dag van de eerste F1-testweek in Barcelona afgesloten met de snelste chrono. Niemand kon de afgelopen vier dagen tippen aan de 1:17.393 die de Duitser deze namiddag realiseerde. Er was echter ook slecht nieuws voor de constructeur uit Viry-Chatillon: de RS19 viel op een uur van het einde stil en legde vandaag veruit het laagste aantal ronden af.
  • VR Racing
Renault RS19
Renault RS19
Drie van de Formule 1-teams maakten van de afsluitende testdag van de eerste week op het circuit van Catalonië om de zachtste bandensoort van Pirelli (C5) te monteren en daarmee een snelle rondetijd op de tabellen te zetten. Renault kwam over één ronde het beste uit de verf, aangezien het Franse team, naast de referentietijd van Nico Hülkenberg, ook derde werd met nieuwkomer Daniel Ricciardo. De problemen in de eindfase en het lage aantal ronden - 58 ten opzichte van de 65 rondjes voor de kwetsbare Williams FW42 - zullen de troepen uit Enstone met de voeten op de grond houden.

Alexander Albon - Toro Rosso
Alexander Albon - Toro Rosso
Een snelle rondetijd én veel kilometers waren er daarentegen wel voor debutant Alexander Albon, die met zijn Toro Rosso naar de tweede tijd reed en zelfs beter deed dan zijn teamgenoot Daniil Kvyat gisteren. Ook Mercedes liet het C5-rubber monteren op de bolide van Valtteri Bottas, maar de Fin eindigde, meer dan waarschijnlijk met meer benzine in de tank, vijfde op een halve seconde van de maatstaf, net voor teamgenoot Lewis Hamilton (C4). Ferrari en Alfa Romeo, twee hoofdrolspelers van de eerste testdagen, werden zesde met Charles Leclerc en achtste met Antonio Giovinazzi, die zijn testdag afsloot met twee opeenvolgende technische euvels.

Voor Williams werd het de eerste, echte test, al bleef de FW42 wel steken op ruim vier seconden van het ronderecord van deze testweek. Robert Kubica kwam voor het eerst in actie en moest uiteindelijk een halve seconde toegeven op regerend F2-kampioen George Russell.

Volgende week is er vanaf maandag nog een tweede, vierdaagse test op het Spaanse circuit in de buurt van Barcelona.

Foto's: Racing International Photography
 
   Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op donderdag 21 februari 2019.
  • Footprints

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons