van der Horst

Barcelona: Zilver voor Boutsen Ginion Racing

Oregon Team - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Oregon Team - Lamborghini Huracan Super Trofeo
De eerste race voor de Lamborghini Super Trofeo te Barcelona werd gewonnen door de Oregon Team Huracan Super Trofeo van Dorian Boccolacci en Kevin Gilardoni nadat Dean Stoneman/Patrick Kujala (Bonaldi Motorsport) een tijdstraf opliepen en zo de overwinning aan zich zagen voorbijgaan. Het Boutsen Ginion Racing duo Claude-Yves Gosselin/Giuseppe Fascicolo behaalde de tweede plaats in de Am klasse.
  • STX Motorhomes
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Nadat de Van der Horst Motorsport Lamborghini forfait moest geven na een zware crash op donderdag, namen nog zestien wagens de start op een vochtige piste. Bij de start nam Kujala de leiding voor Boccolacci. Toen de Fransman een poging ondernam om de koppositie over te nemen kreeg hij een tik van Kujala en belandde naast de baan. Kujala kreeg een tijdstraf van 3 seconden voor het incident. De Bonaldi Motorsport bolide werd nu belaagd door de wagen van Jonathan Cecotto (Target Racing).

Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Boutsen Ginion Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Cecotto slaagde er in de leiding over te nemen maar na de pitstop viel de Target Racing bolide, nu met Patrick Liddy aan het stuur, terug naar plaats drie achter Dean Stoneman en Kevin Gilardoni. Stoneman moest nu trachten een kloof te slaan van meer dan drie seconden en leek daarin ook te slagen tot hij in de laatste ronde te wijd ging in bocht 4 en zo tijd verloor. Alzo ging de zege na aftrek van de straftijd alsnog naar Dorian Boccolacci en Kevin Gilardoni. Victor Franzoni da Silva en Lorenzo Bontempelli schonken Oregon Team ook nog de zege in de Pro-Am klasse. Fidel Leib en Yury Wagner (Leipert Motorsport) waren primus in de Am klasse, zij gingen het Boutsen Ginion Racing duo Claude-Yves Gosselin/Giuseppe Fascicolo vooraf. Hans Fabri (Imperiale Racing) won in de Cup klasse.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo Europe, Boutsen Ginion Racing & Van der Horst Motorsport
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Lamborghini Super Trofeo op zaterdag 10 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons