van der Horst

Bart Van Haeren valt in voor Andy Jaenen

Bart Van Haeren
Bart Van Haeren
Andy Jaenen, die naast spotter voor de PK Carsport Chevrolet #24 in de NASCAR Whelen Euro Series natuurlijk ook fungeert als coördinator voor het Belcar Endurance Championship, opteert dit weekend voor laatstgenoemde serie. Belcar is op Circuit Zolder namelijk toe aan de derde manche en die clasht met de vierde afspraak van het EK NASCAR in Tours. PK Carsport-rijders Anthony Kumpen en Guillaume Dumarey moesten dus op zoek naar een nieuwe spotter en die vonden ze in de persoon van... Bart Van Haeren. Geen onbekende, want de jongeman neemt zelf regelmatig plaats in een racewagen en kwam in het verleden zelfs al uit op de NASCAR-Chevy #24 van PK Carsport...
  • Oeste Kart
Anthony Kumpen - Bert Longin - Stienes Longin - Bart Van Haeren
Anthony Kumpen - Bert Longin - Stienes Longin - Bart Van Haeren
"Ik ben enorm blij dat deze kans zich aandient", vertelt Bart Van Haeren breedlachend aan Autosport.be. "Ik ken het team al heel wat jaren en heb zelfs de kans gehad om voor hen een wedstrijd af te werken voor hen. Ik kijk echt uit naar de samenwerking met een dergelijke professionele structuur, al ben ik er mij wel van bewust dat het voor iedereen wat aanpassen zal zijn. Ik heb in het verleden al als spotter gefungeerd, recentelijk nog voor Renauer Motorsport, en heb met Andy Jaenen ook al overlegd over hoe men gewoonlijk de dingen aanpakt. Een goede verstandhouding tussen rijder en spotter is van kapitaal belang, zeker bij een omloop als Tours. Het is de enige ovaal op de kalender en dat zal wennen zijn, maar op een ovaal heeft een spotter misschien wel een belangrijkere functie dan bij een gewone wedstrijd. Zeker met de nieuwe reglementen (n.v.d.r. NASCAR gooit wedstrijdformat volledig om) zal het belangrijk zijn om goede en snelle beslissingen te nemen en dan hoop ik mijn steentje te kunnen bijdragen!"

Foto's: Niels Vaeck & PK Carsport pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Nascar Whelen Euro Series op woensdag 27 juni 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oval World Challenge.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons