van der Horst

Bekende supplementen in de autosport

In veel sporten zet je een prestatie neer door een kortdurende, snelle of felle inspanning te verrichten. Dan hebben we het vaak over krachtsport. Of het gaat over duursport, waarbij de langere tijd die je over het sportonderdeel doet, een belangrijke factor is. Bij de autosport is er niet alleen sprake van snelheid, maar ook nog eens van een lange tijd. Dat maakt de autosport intensief, waarbij veel inspanning geleverd moet worden in de zin van kracht en concentratie. Daarom is het niet verwonderlijk dat coureurs wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld van voedingssupplementen als creatine en extra energie van Monster Energy.
 
  • St. Paul

Optimale werking van de spieren onder het racen

Creatine wordt veel gebruikt door sporters die explosieve krachtsinspanningen in hun sportonderdeel hebben. Daar is bij autocoureurs in principe geen sprake van. Het is eerder een aanhoudende spanning van een paar uur. Toch heeft creatine een belangrijke rol in het voedingspatroon van de rijders. Want de trainingen bestaan niet alleen uit het rijden van rondjes. Ook het reactievermogen van de coureurs moet optimaal zijn en het uithoudingsvermogen wordt getraind. En daar komen ook krachttrainingen bij kijken. Creatine helpt bij je spieropbouw, geeft je meer kracht en dus is creatine ook belangrijk om je spieren voldoende uithoudingsvermogen te geven.

Langdurige concentratie en optimale focus

Of het nu regent of de zon schijnt, tijdens een autorace is het belangrijk dat de rijder zich volledig concentreert en alle ronden zijn aandacht erbij heeft. De focus ligt op een ding en dat is winnen. Daar moet je onderweg wel wat voor doen, zoals een goede tactiek ter plekke bedenken om je voorligger in te halen. Met Monster Energy kun je je hoofd koel houden. Door de cafeïne die aan Monster Energy is toegevoegd, kun je rekenen op een heerlijke energieboost. Het voordeel van Monster Energy is dat deze met en zonder toegevoegde suikers verkrijgbaar is. Voor professionele autocoureurs is het juiste lichaamsgewicht natuurlijk ook van belang, maar daar is met de Monster Energy Absolute Zero dus gewoon rekening mee gehouden. Houd je wel van wat extra snelle energie in de vorm van suikers, dan kies je voor Monster Energy Assault. De Monster Energy drankjes zijn in verschillende smaken verkrijgbaar.

Wanneer neem je aanvullende voedingssupplementen in?

Anders dan bij andere sporten, kun je als coureur tijdens een wedstrijd niet eten of drinken. Tijdens een pitstop is er eenvoudigweg geen tijd voor. Daarom zijn voedingssupplementen als creatine en een energiedrank als Energy Monster ideaal. Creatine neem je gedurende de training in, zodat je daarmee je spieropbouw voor tijdens de wedstrijd ondersteunt. Je kunt de creatine 's ochtends voor een wedstrijd tijdens het ontbijt ook nog innemen. Voor een optimale werking van Monster Energy, drink je dit voordat de wedstrijd begint. Of je gebruikt het als dorstlesser direct na de wedstrijd. Behalve dat je er op dat moment je energie mee aanvult, is het ook nog heerlijk om te drinken na een langdurige inspanning. Maak je zelf een keer een proefrit in een snelle auto of ben je iedere zaterdag op een circuit te vinden? Bereid je goed voor met de juiste voedingssupplementen, zodat je alles uit de auto en uit jezelf kunt halen.

Persbericht DB Online Marketing



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op vrijdag 28 oktober 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons