van der Horst

25H Fun Cup: Reacties na de race

Tip Top by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Tip Top by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Onder andere de incidentrijke openingsronde uit de Belcar Endurance-manche op Spa-Francorchamps leidde tot een ietwat onverwacht erepodium, met maar liefst twee teams die nog nooit eerder in de algemene top 3 eindigden. Autosport.be sprokkelde enkele reacties bij de rijders die op het ereschavot finishten bij de enige Belcar Endurance-wedstrijd dit seizoen in Spa.
  • Prospeed Competition
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup (992)
Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup - 1e algemeen, 1e GTA): "Leuk om een tweede zege op rij te pakken, maar na het incident met Stienes in de openingsronde was de spanning wel uit de wedstrijd. Ik voelde in Speaker's Corner al dat ik sneller was, maar geraakte niet voorbij de Audi. In de volgende bocht kwam ik langszij, maar stuurde Stienes in, waardoor we elkaar raakten. We kregen een drive-through penalty voor dat incident en nadien volgde nog een tweede bestraffing wegens inhalen onder geel. De baanposten toonden kort de groene vlag, tot plots alle LED-panelen terug op geel sprongen. Uiteindelijk konden we het evenwicht vrij snel terug herstellen en de leiding in de race heroveren om nadien zonder al te veel problemen naar de tweede zege dit seizoen te rijden, al was de baanligging van onze Porsche 911 GT3 Cup niet meer ideaal na de aanrijding."

IR Pwrd by GRT Motorsport - BMW G20 CS
IR Pwrd by GRT Motorsport - BMW G20 CS
Benjamin Moechars (IR Pwrd by GRT Motorsport BMW 330i - 15e algemeen, 3e TB): "Dit was mijn allereerste wedstrijd in Spa-Francorchamps, dus ik heb letterlijk elke ronde progressie gemaakt, vanaf de eerste vrije training. Ik had al wat ervaring op circuit met coaching, maar dit was mijn allereerste race op slicks. Ik wilde vooral foutloos blijven en de wagen richting de meet loodsen. Afsluiten met een podiumplaats is uiteraard mooi, maar het ging mij vooral om ervaring op te doen richting de 24 Hours of Zolder. Dat gaat een wedstrijd van een heel ander kaliber worden, maar ik kijk er wel naar uit. De technische problemen uit de vorige race lijken opgelost, dus dat geeft wel vertrouwen in de aanloop naar de belangrijkste race van't jaar."

MM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
MM Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Mick Meurrens (MM Racing Porsche 911 GT3 Cup - 3e algemeen, 3e GTA): "ON-VER-WACHT! Niet alleen ons allereerste algemene podium, maar ook een podium in onze allereerste Belcar-race in Spa. We wisten echt niet goed wat te verwachten toen we afzakten naar deze race. We hadden zelfs geen tent bij om onze auto in te zetten (lacht). We hebben de race echter goed ingedeeld en een leuke strijd gehad met YDM Racing, al werd het op het einde nog nipt om de derde plaats te behouden ten opzichte van Q1 TrackRacing. Bij de 24 Hours of Zolder gaan we niet aan de start staan en ook de manche in Frankrijk gaan we aan ons laten voorbijgaan. Hopelijk kunnen we bij de laatste wedstrijd in Zolder nog eens schitteren."

IC Motorsport by Car Care Peet - BMW E90 325i
IC Motorsport by Car Care Peet - BMW E90 325i
Yana Loeman (IC Motorsport BMW E90 325i Clubsport - 16e algemeen, 1e TC): "Ik heb de start genomen en al vrij snel kwam er een full course yellow-neutralisatie. Dat was echter nog voor het pitwindow opende, wat betekende dat we er geen strategisch voordeel konden uithalen. Datzelfde geldde ook voor de tweede FCY, waarna we gewoon op het uur zijn binnengekomen. Leuk op het podium te eindigen en leuk om te zien dat mijn chrono's een pak sneller zijn dan vorig jaar. Ik werd slechts vrij last-minute betrokken bij deze wedstrijd, dus had weinig tijd om mij voor te bereiden. Normaal rij ik ook de 24 Hours of Zolder voor IC Motorsport."

VP-Racing - Audi RS3 LMS TCR
VP-Racing - Audi RS3 LMS TCR
Nick Van Pelt (VP-Racing Audi RS3 LMS - 7e algemeen, 1e TA): "Fantastisch om opnieuw te winnen, al hadden we wel een scary momentje tijdens de wedstrijd toen de wagen plots uitviel. We hebben de wagen toen gestopt, alle systemen uitgezet en de wagen terug gestart, waarna we geen foutmeldingen meer kregen. Olivier nam een goede start en ikzelf moest wat in mijn ritme komen, maar nadien liep het vlot."

VDW Motorsport - BMW E46
VDW Motorsport - BMW E46
Ron Van de Water (VDW Motorsport BMW E46 - 13e algemeen, 1e TB): "We hebben ervoor moeten knokkken in de beginfase, want Tom Werckx was in zijn JJ Motorsport BMW wel aan ons gewaagd. Ik kon zijn tempo goed volgen en omgekeerd leek dat ook het geval. Ik had de indruk dat hun wagen op de rechte lijn tot iets sneller was, maar wij maakten dat dan weer goed in de bochten. Een leuke strijd dus, tot we uiteindelijk een kloofje konden slaan. Nadien kregen zij wat technische problemen waardoor onze zege niet meer in het gedrang kwam."

YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Jarne Geussens (YDM Racing Porsche 911 GT3 Cup - 2e algemeen, 2e GTA): "We konden wat profiteren van het incident tussen de Belgium Racing Porsche en de Audi in de openingsronde. Toen de Porsche na 2 ronden zijn Drive Through afwerkte, erfde ik de leiding en had ik vrije baan om een kloofje te slaan t.o.v. de tweede plaats, waarbij ik vooral probeerde proper te rijden en geen penalties o.w.v. track limits op te lopen. Iets later was er een FCY-procedure waarbij we een onterechte Drive Through penalty opliepen. Door een fout van een marshall floepten de lichten heel even op groen tijdens de FCY en we hebben videobeelden om dat te bewijzen. Nu goed, aan het eindresultaat had het weinig veranderd denk ik. Na mijn stint is Evren terug vertrokken op oude banden en daardoor was het moeilijk racen. Hij verloor wat tijd en moest uiteindelijk ook plaats 2 laten aan MM Racing, tot we bij de laatste stop nieuw rubber monteerden. Met frisse banden waren de chrono's een pak beter en heeft hij de tweede plaats terug weten te ontfutselen van de familie Meurrens. Loon naar werken dus. We hadden voor de start van het seizoen wel gedacht dat een podium wel haalbaar moest zijn in de loop van het seizoen en we merkten dit weekend dat de tijden goed waren, maar het is leuk om die ambitie ook in de praktijk om te zetten. Bij de 24 Hours of Zolder ben ik er niet bij op de Porsche omdat Evren zelf niet rijdt, maar normaal start ik wel op een andere wagen."


Foto's: Gert Starckx - Thomas Smets - Niels Vaeck  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons