van der Horst

GHK Racing met Porsche en Wolf Tornado! (+ Foto's)

Chris Mattheus - Guy Verheyen
Chris Mattheus - Guy Verheyen
GHK Racing staat ook in 2018 aan de start van de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship, dat kon u eerder reeds op Autosport.be lezen. Dat ook Guy Verheyen en Chris Mattheus de speerpunten van de Limburgse formatie blijven, mag evenmin een verrassing heten. Toch was er op de persvoorstelling te Circuit Zolder vanavond één grote nieuwigheid te rapen: GHK Racing slaat voor de 24 Hours of Zolder de handen in elkaar met het Zwitserse T2 Racing en laat voor het traditionele hoogtepunt van het seizoen de Porsche op stal voor... een Wolf GB08 Tornado!
GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
GHK Racing - Porsche 911 GT3 Cup
"We gaan de 24 Hours of Zolder aansnijden met de auto van Pieder (Decurtins n.v.d.r.)", vertelt Guy Verheyen aan Autosport.be. "Dat is een Wolf Tornado en Pieder heeft maar één doel, hij wil de race - net als ik - winnen dit jaar. Tijdens de afgelopen winterperiode zijn we gaan skiën met Pieder en de ambitie om de 24 Hours of Zolder dit jaar te winnen kwam daarbij ter sprake. Er was maar één probleem, wij wilden winnen met onze Porsche, terwijl Pieder diezelfde ambitie koesterde. "

T2 Racing - Wolf GB08 Tornado
T2 Racing - Wolf GB08 Tornado
"Er kan maar één winnaar zijn, dus hadden we een probleem", lacht Verheyen. "We hebben vervolgens een analyse gemaakt van de verschillende scenario's en statistisch gezien denken we het meeste kans te maken op de zege met de Wolf GB08, eerder dan met de Porsche", besluit de Toora Benelux-man die ook dit jaar weer voor het goede doel racet in samenwerking met Carglass. "De goesting is aanwezig om goed te presteren dit seizoen", valt Chris Mattheus zijn teamgenoot bij. "De lat ligt hoog, dat is duidelijk. We hebben vorig jaar een aantal keren pech gekend, hopelijk valt dit jaar alles op zijn plaats. Voor de langere races, over 180 minuten, krijgen we overigens versterking van Pieder Decurtins op onze Porsche."

Karel Staut
Karel Staut
GHK Racing bracht op de persvoorstelling ook het Junior-team onder de aandacht, met onder meer karters Brent Verheyen en de amper zevenjarige Karel Staut. "Ik begin te merken dat het fysiek soms wat moeilijker gaat", zegt Guy Verheyen eerlijk. "Daarom is het belangrijk om te kijken naar opvolging, ook zodat het verhaal voor onze partners en sponsors zich kan verderzetten. Ik tracht daarom mijn zoon Brent intensief te coachen en ik denk dat hij wel over talent beschikt, enkel is het nu een kwestie om dat tot ontwikkeling te laten komen." Brent Verheyen toonde zichzelf optimistisch, "mijn karting seizoen is reeds begonnen. Momenteel staan we helaas nog niet in de top tien, maar we gaan er in de loop van het jaar alles aan doen om op te klimmen!"

 

Foto's: Ronald Janssens, Martijn Wouters & T2 Racing  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons