van der Horst

Belcar in drievoud richting seizoensopener 2018

BRAVO Historic Cup
BRAVO Historic Cup
Een goede tien jaar geleden kondigde Circuit Zolder aan dat Belcar een merknaam zou worden, een overkoepelend label voor verschillende kampioen-schappen. In 2018 slaat men opnieuw die weg in, want naast het Belcar Endurance Championship, is er nu ook de Belcar Historic Cup en de Belcar Youngtimer Cup. De aparte klasse voor youngtimerwagens in het Belcar Endurance Championship wordt geschrapt, maar Circuit Zolder verwacht via de samenwerking met BRAVO een goed gevuld deelnemersveld voor de twee andere kampioenschappen.
  • Dreamdrive
BRAVO Historic Cup
BRAVO Historic Cup
"Ik ben zeer blij dat we als Circuit Zolder een langdurig contract hebben kunnen afsluiten met BRAVO", vertelt Race Organisation Manager Lucia Gallucci aan Autosport.be. "We bundelen de krachten in 2018, waarbij Circuit Zolder zich ontfermt over de marketing en BRAVO het koerstechnische van de Belcar Youngtimer Cup en de Belcar Historic Cup voor zich neemt. De bedoeling is om zoveel mogelijk samen te rijden met het Belcar Endurance Championship, waarbij de BYC en de BHC wel elk hun eigen wedstrijden afwerken - op de manche in Spa in september na, waar de beide startvelden gecombineerd worden."

BRAVO Youngtimer Cup
BRAVO Youngtimer Cup
"Daarnaast rijden de kampioenschappen ook twee keer los van het BEC, namelijk bij de Spa Classic en in het kader van een meeting op de Nürburgring. Die formule spreekt de teams aan zo blijkt, want ik hoor heel wat positieve geluiden over de combinatie tussen de drie kampioenschappen in één enkel weekend. Bovendien, en dat zal de Belcar-adepten van weleer zeker interesseren, hebben we een klasse opgericht bij de Youngtimers die specifiek openstaat voor ex-Belcar-auto's! In het BEC hebben we na het schrappen van de gastklasse en de youngtimer-klasse nu vijf klassen, waarbij de gastwagens opnieuw in één van de bestaande klassen uitkomen. Heel wat teams zijn bezig hun project voor 2018 vorm te geven, dus op tijd inschrijven is zeker en vast de boodschap..." besluit het vertrouwde Belcar-gezicht van Circuit Zolder.

Lees ook: Belcar richt apart Porsche en GT4-klassement op

Voorlopige kalender Belcar Endurance Championship 2018

7-8 april: Zolder 125´- New Race Festival (met de Blancpain GT Series)
 2-3 juni:- Spa 180´- Spa Euro Race
 30 juni-1 juli : Zolder 180´ Zolder Superprix
 9, 11-12 augustus: Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder
 29-30 september : Spa 180´- Racing Festival
 20-21 oktober : Zolder 125´- American Festival Nascar Finals

Voorlopige kalendar Belcar Youngtimer Cup 2018 & Belcar Historic Cup 2018

7-8 april: Zolder - New Race Festival (met de Blancpain GT Series)
 26-27 mei: Zolder - Historic Grand Prix
 9, 11-12 augustus: Zolder – Eleven Sports 24 Hours of Zolder
 20-21 oktober : Zolder - American Festival Nascar Finals

Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 1 maart 2018.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons