van der Horst

Belcar richt apart Porsche en GT4-klassement op

Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Start Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Het Belcar Endurance Championship zal vanaf dit jaar een trofee uitreiken aan de best presterende Porsches. De Porsche Endurance Benelux trofee wordt officieel ondersteund door Porsche Motorsport en moet het Belgische Kampioenschap uithouding interessanter maken voor teams die een bolide uit Weissach inschrijven. Hoe het klassement er in detail gaat uitzien, is nog niet geweten, maar volgens onze bronnen zijn ook personen uit de organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux betrokken bij het klassement in Belcar.
QSR Racing - Mercedes AMG GT4
QSR Racing - Mercedes AMG GT4
Wat wel vaststaat, is dat er naast de Porsche-trofee ook een Belgian GT4 Endurance-klassement zal worden opgebouwd. Hierin worden alle deelnemende GT4-bolides opgenomen en daarmee vormt het een mooi verlengde voor de Belgian GT4 Cup. SRO Motorsports Group-baas Stéphane Ratel stelde eerder al onomwonden dat Circuit Zolder interesse had in een samenwerking rond GT4.

Lees ook: Stéphane Ratel: "Interesse van Circuit Zolder in GT4 voor Belcar"

Update

MExT Racing - Porsche 991 GT3 Cup
MExT Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Ondertussen bevestigden de promotoren van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux het nieuws dat zij de nieuwe Porsche Endurance-cup zullen organiseren. "Porsche Endurance Benelux maakt deel uit van het Belcar Endurance Championship en zal zes races tellen, waaronder de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Binnen het Belcar Endurance Championship worden de Porsches in een eigen en specifieke rangschikking opgenomen. Rangschikkingen eigenlijk, want het gaat om vier categorieën."

Moortgat versus Michiels
Moortgat versus Michiels
"Klasse 1 (komt uit in Belcar 1 nvdr.) is voorbehouden voor de Porsche 991 GT3 Cup (Gen 1 en Gen 2), Klasse 2 voor de Porsche 997 GT3 Cup en de 997 GT3 Cup S. De oudere 996 Cup, alle GT4-versies en de Porsche Cayman Clubsport vormen samen Klasse 3 (komt uit in Belcar 3 nvdr.). Ook de meer ‘historic’ bolides worden niet vergeten: competitie-Porsches van voor 1997 kunnen terecht in Klasse 4 (Belcar 6 nvdr.)."

Lees ook: Belcar in drievoud richting seizoensopener 2018

Foto's: Ronald Janssens & Georges De Coster



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 1 maart 2018.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons