van der Horst

New Race Festival: Ook Van den Broeck/Voet en Sluys/Jockheere aan de start

Belcar Trophy
Belcar Trophy
De eerste meeting van de hernieuwde Belcar lijkt een gezond deelnemersveld aan te trekken. Waren er vanochtend nog 34 wagens ingeschreven, dan meldden zich in de voormiddag nog twee bijkomende wagens aan. De laatste weken dikte het startveld mooi aan en het heeft er alle schijn naar dat een aantal rijders de kat ietwat uit de boom gekeken heeft alvorens een definitieve beslissing tot deelname te vellen. Zo ook Bart Van den Broeck en Chris Voet die besloten hun Renault Clio in te schrijven in de loop van de voormiddag, terwijl ook Ward Sluys zal plaatsnemen in een van de JR Motorsport BMW's met teamgenoot Frédérique Jonckheere.
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Verder kwamen we in de paddock een pak ex-Belcar-piloten tegen waarvan een groot aantal "eens kwam kijken" naar de Belcar-revival. Sfeer opsnuiven dus en we kunnen ons niet van de indruk ontdoen dat er een zeer brede interesse is voor het herboren circuitkampioenschap van Circuit Zolder. De basis is wat ons betreft alvast degelijk, nu nog wat meer body in de verschillende klassen richting de 24 Hours of Zolder en de Belcar staat opnieuw op de rails.

"Ik ben zeer tevreden met het startveld dat we bij elkaar kregen. Als je ziet dat we de laatste weken nog 10-15 deelnemers konden overtuigen en ik dan de deelnemerslijst voor de eerste race bekijkt, kan ik gewoon niet anders dan een tevreden man zijn", aldus Andy Jaenen in een reactie aan Autosport.be.

Lees ook:New Race Festival: Wolf autoritair op kop bij eerste test

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 9 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons