van der Horst

New Race Festival: Sportcommissie zuivert Ivan Bellarosa van alle blaam

Avelon Formula - Wolf GB08
Avelon Formula - Wolf GB08
Waar de sportcommissarissen gisteravond Ivan Bellarosa als de grote schuldige van het ongeval tussen hem en Bert Redant aanduidden, veranderden die zelfde mensen vandaag hun beslissing. Bijgevolg behoudt Ivan Bellarosa zijn pole positie voor de eerste wedstrijd uit de Belcar Trophy, al zal de bolide niet in optima forma aan de start kunnen verschijnen vanwege de naweeën van het incident.
  • LTF
Bert Redant - BMW M235i
Bert Redant - BMW M235i
Gisteravond werden alle tijden gezet door de Avelon Formula Wolf GB08 geschrapt door het college van sportcommissarissen dat voorgezeten wordt door Leo Suetens. Vanochtend hoorden de commissarissen de deelnemers opnieuw en kwam men tot de conclusie dat de Wolf GB08 #45 niets ten laste gelegd kon worden. Uit de gegevens blijkt dat de Wolf een constante snelheid aanhield en niet plots geremd heeft. Bijgevolg oordeelde de sportcommissie dat dit een nieuw element in het dossier is en dat na het bekijken van de telemetrie van beide wagens het incident als een koersfeit wordt gecatalogeerd.

Data Avelon Formula Wolf GB08 #45
Data Avelon Formula Wolf GB08 #45
Waar Ivan Bellarosa gisteren niet veel over de feite kwijt wilde, gaf hij vandaag aan Autosport.be iets uitgebreider zijn versie van de feiten, "Hij is gewoon recht op mij ingereden. Ik rij hem voorbij in de remzone naar de Rea en net als ik die bocht uit kom, vertelt mijn team mij over de radio dat de sessie voorbij is. Bijgevolg accelereer ik niet meer om zo het materiaal te sparen, dat kan je zien op de data waar ik over ca. 115 meter tussen de Rea (zwarte lijn) en de Jochen Rindt (rode lijn) constant ongeveer 70 km/h rij. Plots word ik hard aangereden langs achter met de gekende gevolgen.  "

Avelon Formula bekijkt de schade aan de Wolf GB08
Avelon Formula bekijkt de schade aan de Wolf GB08
Vanochtend vertelde het team ons dat het twijfelachtig was of we de Wolf vandaag nog in actie zouden zien. Bellarosa bevestigt dat de impact verstrekkende gevolgen had. "De schade aan onze Wolf is enorm, de ophanging, de versnellingsbak en zelfs het chassis zijn zwaar geraakt. We doen ons best om de wagen in zo goed mogelijke staat aan de start te krijgen en ik denk momenteel dat dat ons wel zal lukken, alleen is de vraag hoe het zal gaan eens de race is gestart. De auto zal niet meer aanvoelen zoals eerst en zal naar alle waarschijnlijkheid ook niet meer zo snel zijn", zuchtte een aangeslagen Bellarosa.

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 10 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons