van der Horst

Oschersleben: Dirkx Motorsport zet Mercedes-AMG GT4 in

Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
Dit weekend vindt in het Duitse Oschersleben de voorlaatste afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 plaats. Heel wat van de wagens die eerder dit seizoen in actie kwamen in de Belcar zijn echter niet op de afspraak bij onze Oosterburen, maar wel present is de Mercedes-AMG GT4 van Dirkx Motorsport. De bolide wordt gerund in samenwerking met Selleslagh Racing Team en kwam bij de recent verreden 24 Hours of Zolder nog aan de start in de capabele handen van Daan Dirkx, Dries Gelade, Jarne Geussens, Patrick Dubois en Marnik Battryn. Helaas stond Dame Fortuna niet de zijde van de groene Mercedes, die dit weekend dus aast op revanche.
Dat het Dirkx Motorsport menens is, blijkt uit de bezetting die het team uit Bree naar voor schuift bij de enige buitenlandse uitstap van het Belcar Endurance Championship dit jaar. "We willen winnen", klinkt het bij teameigenaar Daan Dirkx. "Daarom kiezen we voor twee snelle jongens. Jarne Geussens werkte bij ons de 24 Hours of Zolder reeds af en liet daar - zeker tijdens de nacht - heel wat snelle chrono's optekenen. Cédric Wauters behoeft denk ik geen introductie meer. Met deze Oost-Vlaamse-Limburgse tandem willen we dit weekend het goud in de GTB-klasse!"

Foto: Marnik Mouchaers
Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 18 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Oschersleben.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons