van der Horst

Belcar Race Day: Gilles Magnus: "Plots stond ik op pole'

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
De eerste kwalificatie van het Belcar-seizoen 2020 viel, letterlijk, in het water. Net voor het licht op groen sprong, vielen er enkele voorzichtige druppels uit de hemel. Vrij snel veranderde dat echter in een drache nationale, waardoor tijdsverbeteringen zo goed als onmogelijk waren. Dat leidde er evenwel toe dat Russell Racing by PK Carsport op pole stond, dankzij een tijd van Gilles Magnus, al was de Antwerpenaar even verbaasd als zijn team.
  • Circuit Zolder
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
"Straf dat we op pole staan", vertelt Gilles Magnus aan Autosport.be. "Ik was in feite zelfs niet echt aan het pushen. Ik had de bedoeling om af te tasten omdat de piste hier en daar wat nat was. Ik heb een keer het tempo iets verhoogd, maar eigenlijk niet met de bedoeling een snelle chrono neer te zetten. Plots viel de regen stevig uit de lucht, veel harder dan verwacht. Daardoor is niemand nog onder mijn tijd kunnen gaan en is de eerste pole van 2020, en de eerste op het nieuwe asfalt, dus voor ons. In een wedstrijd van drie uur is de pole relatief uiteraard, maar het is altijd mooi meegenomen."

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 9 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons