van der Horst

Belcar Race Day: Regen verstoort kwalificatie – Russell Racing by PK Carsport op pole

Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Hoogzomer, drukkend warm en... eindelijk Belcar op Circuit Zolder! Maar dan gooide plots... de regen roet in het eten, slechts 10 minuten ver in de kwalificatie. Wie dus al vroeg in de sessie een snelle ronde had neergezet, had dus geluk. Gilles Magnus had al in zijn eerste ronden een 1:37.338 neergezet, voldoende bleek later voor de pole position al was de Antwerpenaar daar zelf ook om verbaasd.
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Onder een bewolkte hemel ging de kwalificatie om 10u30 van start, maar enkele minuten later vielen de eerste grote druppels en begon het langzamerhand heviger te regenen. Toen ook nog de Art Racing Wolf stilviel op het circuit, werd de rode vlag bovengehaald. Dat gaf iedereen de tijd om regenbanden te monteren, maar de regen zou blijven aanhouden tot het einde van de sessie waardoor het onmogelijk werd om de tijden van het begin van de kwalificatie nog te verbeteren. Alleen de Totaalplan Racing Lamborghini wist zijn chrono naar beneden te brengen omdat Cédric Wauters vrij vroeg reeds op pad werd gestuurd op regenrubber. Daarmee schoof de debuterende Lambo op van positie zes naar vier, wat hem tevens tot snelste GT bombardeerde, voor de Belgium Racing Lamborghini en na drie Norma’s.

SpeedLover - Porsche 991
SpeedLover - Porsche 991
De tweede tijd, na de Russell Racing by PK Carsport Norma (Frank Thiers/Hans Thiers/Jeffrey Van Hooydonk/Gilles Magnus), ging naar Tim Verbergt op de Deldiche Racing Norma #110 (1:37.878). De Krafft Racing Norma start van op de derde plaats deze namiddag voor de twee Lamborghini’s. De tweede Deldiche Racing Norma volgt daarachter met de zesde tijd. John De Wilde die dit weekend een Speedlover Porsche deelt met naamgenoot Ugo de Wilde zette net voor de regen nog een snelle tijd neer en start van op de zevende plaats net voor de RED ANT Racing Porsche, de Art Racing Wolf en de NGT Porsche.

Foto's: Martijn Wouters & Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zondag 9 augustus 2020.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons