van der Horst

Syntix Superprix: Genoteerd aan het podium na de race

Podium BMW M235i Racing Cup Belgium - Syntix Superprix
Podium BMW M235i Racing Cup Belgium - Syntix Superprix
Met de Belcar-manche in het kader van de Syntix Superprix achter de kiezen, zit ook de laatste proloogwedstrijd voor de 24 Hours of Zolder erop. Autosport.be sprokkelde aan het podium na afloop van de wedstrijd enkele reacties. Naderhand werden voor sommige piloten de uitslagen nog aangepast volgend op beslissingen van de wedstrijdleiding, maar de desbetreffende piloten waren op dat ogenblik nog niet op de hoogte van de vermelde straffen.
GHK Racing - Porsche 991
GHK Racing - Porsche 991
Guy Verheyen (Porsche 991 #3 - 5e algemeen, 3e Belcar 1), "We hebben een mooie race gereden en ik heb me goed geamuseerd. Het is en blijft zeer moeilijk om te dubbele in dit startveld. De samenwerking met Roger Grouwels (die vaste rijder Vincent Despriet verving nvdr.) verliep zeer goed, we zijn qua tijden zeer aan elkaar gewaagd dus vullen mekaar goed aan. In de 24 Hours of Zolder mikken we op het podium!"

Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Skylimit Yokohama Racing Team - Ford Mustang
Olivier Hermans (Ford Mustang #9 - 29e algemeen, 1e Mustang), "Ik heb zonder remmen de race uitgereden!! We wisten dat we het mogelijk moeilijk gingen krijgen aan het einde van de race omdat de remblokken fel sleten. Nu, ijzer op ijzer vertraagt ook hé, maar het was toch bibberen... We hadden twee ronden voorsprong, dus ik wist dat ik het tempo gevoelig kon laten zakken. Zouden we toch de blokken gewisseld hebben, hadden we veel meer tijd verloren. De zusterwagen zat ook aan zijn limiet qua remmen, maar die kende iets minder slijtage. Voor de 24 Hours of Zolder gaan we sowieso andere remmen monteren, dus mag dit probleem zich niet stellen."

M Racing - Radical S3R SL
M Racing - Radical S3R SL
Wim Jeuris (Radical S3R SL #25 - 8e algemeen, 3e Belcar 2), "Dit is echt fantastisch! Ik ben gewoon blijven rijden, al bleek dat op het einde wel wat moeilijk; ik ben doodop momenteel! Het was zeer moeilijk met al het verkeer, temeer omdat veel van deze auto's mij simpelweg niet of moeilijk zien rijden en omdat ik bovendien de volledige wedstrijd in mijn eentje heb afgewerkt."

EMG Motorsport- BMW M3 GTR
EMG Motorsport- BMW M3 GTR
Steve Vanbellingen (BMW M3 GTR #21 - 9e algemeen, 1e Belcar 4), "Derde keer, goede keer! We zijn deze wedstrijd van problemen gespaard gebleven en daardoor konden we een mooie zege pakken. Na een start in de buik van het peloton, kon ik tijdens de race opklimmen, waarna mijn teamgenoot Wiebe Wijtzes het verhaal kon afmaken. Voor ons geldt dit dus als een zeer goede voorbereiding voor de 24 Hours of Zolder."

Deldiche Racing - Norma M20FC
Deldiche Racing - Norma M20FC
Tim Joosen (Norma M20FC #701 - 1e algemeen, 1e Belcar 2), "Dit was mijn strafste weekend ooit! Het was eigenlijk echt niet zo gemakkelijk. Het verkeer is en blijft een moeilijke factor, je moet er constant je verstand bijhouden en iets terughoudender racen. Al bij al een mooi resultaat, winnen wordt je nooit moe en op deze manier trekken we met een goed gevoel richting de 24 Hours of Zolder."

Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Scuderia Monza - Ferrari 458 Challenge
Hans Thiers (Ferrari 458 Challenge #2 - 4e algemeen, 2e Belcar 2), "Proficiat aan MExT Racing! In de beginfase konden we nog doorstoten naar de tweede plaats algemeen, maar zodra we begonnen dubbelen, moest ik de proto's voorbijlaten. Je moet wat geluk hebben in het verkeer, maar dat is racen. Als het spel van de pitstops begon, kwam onze achilleshiel boven, want we verbruiken wat meer dan de Porsche van MExT. We hebben dit weekend evenwel onze derde pole op rij gedraaid en eindigen nu ook driemaal tweede in de klasse tijdens de eigenlijke race. Het zou mooi zijn als we tijdens de 24 Hours net dat tikkeltje beter kunnen doen, maar we hebben nog wel wat werk voor de boeg in de aanloop naar die race."

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Ronald Thienpont (Saker RapX #412 - 12e algemeen, 2e Belcar 3), "Dit is een mooie beloning na een zeer zwaar weekend. Deze beker is voor Danny (Wagtmans nvdr.) die er niet kon bijzijn vandaag na zijn crash gisteren waarbij hij een hersenschudding opliep. Ook een grote pluim voor onze meccaniekers, zonder hun werk tot half vijf-vijf uur vanochtend om de wagen terug op te lappen, zouden we hier niet gestaan hebben. De zege draag ik dus op aan hen, want zij hadden een zeer zware nacht."

VR Racing - BMW M235i Cup
VR Racing - BMW M235i Cup
Niels Lagrange (BMW M235i Racing Cup #142 - 17e algemeen, 3e BMW M235i Racing Cup), "De race had vijf minuten langer moeten duren... Ik heb enorm hard gevochten in mijn laatste stint. Met nog een kwartier op de klokken had Tom (Van Rompuy nvdr.) op onze zusterwagen nog 7 seconden voor. Ik heb gestreden voor wat ik waard was en het gat nog kunnen verkleinen tot op 8 tiende, niet eenvoudig gezien de wagens identiek zijn. Hem voorbijsteken lukte evenwel niet meer, misschien wel als de wedstrijd nog 2 ronden langer was geweest, maar het zij zo."

Foto's: Marnik Mouchaers &Jacques Letihon



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons