van der Horst

Weekend Heroes: Cédric Wauters en Brent Verheyen winnen in TotaalPlan Racing Lamborghini

Podium Weekend Heroes Nürburgring 2022
Podium Weekend Heroes Nürburgring 2022
TotaalPlan Racing heeft op de perfecte manier teruggeslagen na een tegenvallende 24 Hours of Zolder. Op de Nürburgring kwalificeerde Cédric Wauters in de voormiddag de Lamborghini Huracán Super Trofeo die hij deelt met Brent Verheyen op de pole en in de namiddag zou het TotaalPlan Racing-duo hun tweede zege dit seizoen claimen. NGT Racing (Jeffrey Van Hooydonk & Christoff Corten) en Belgium Racing (Koen & Kris Wauters) mochten mee op het ereschavot. Beste toerisme was de Pricon Racing BMW van Bernd Küpper en Marco Petry, na een drive-through voor de TCL Motorsport BMW (Terclavers/Terclavers/Zaenen).
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
TotaalPlan Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo
Buitenlandse Belcar-uitstappen lijken TotaalPlan Racing wel te liggen dit seizoen, want na de winst in Magny-Cours in juni, mochten Cédric Wauters en Brent Verheyen ook vandaag weer juichen na een tweede Belcar-triomf dit seizoen, ditmaal op de Duitse Nürburgring. Bij de start moesten de polesitters heel even Dylan Derdaele (Belgium Racing Porsche #99) en Jeffrey Van Hooydonk (NGT Racing Porsche #2) voor zich dulden, maar na een tiental ronden stelde Cédric Wauters orde op zaken en werkte de Lamborghini zich gestaag naar de zege. NGT Racing lag de ganse race op vinkenslag, maar in afwezigheid van de PK Carsport Audi die de BK-tussenstand aanvoert, was de zilveren plak het hoogst haalbare.

Start Belcar-race Weekend Heroes
Start Belcar-race Weekend Heroes
John De Wilde liet nogmaals zien uit welk hout hij gesneden was en eindigde op z'n eentje na 125 minuten racen op een knappe derde plaats op een goede halve minuut van P2, voor de Belgium Racing Porsche #97 van Koen en Kris Wauters. Hun zusterwagen zou uiteindelijk niet in het stuk voorkomen na o.a. een stop & go penalty en een drive through.

Arthur Peters en Benjamin De Cock wonnen met ruime voorsprong de GTB-klasse en doen - in afwezigheid van PK Carsport-rijders Longin/Longin/Guelinckx een uitstekende zaak in de algemene tussenstand. Pricon Racing was zoals gemeld primus in de TA-klasse, voor TCL Motorsport. Maxim De Witte en Alexander Borgmans leken in hun Alnimax Racing BMW M2 CS naar de laatste podiumtrede te rijden, maar moesten in de slotfase de PK Carsport BMW van Junior Planckaert en Jurgen Van den Broeck voorlaten. De familie Convents en Steve Raymaekers trokken het laken naar zich toe in de TB-klasse en wonnen voor de JJ Motorsport BMW van Guido en Tom Werckx en de Simtag Racing BMW van waarop Jo Lammens het kuipje deelde met Jo Geeraerts en Circuit Zolder CFO Peter Sterken.

De volgende manche vindt plaats op Circuit Zolder, in de marge van de NASCAR Whelen Euro Series op 8 en 9 oktober.

--- Uitslag Race Belcar Nürburgring 2022 (pdf) ---

Update

Na afloop van de race kreeg Speedlover #17 (John De Wilde) een penalty wegens een niet-conforme pitstop. Daardoor viel de wagen van het algemene podium en erfde Belgium Racing #97 (Koen en Kris Wauters) de laatste ereplaats. Ook de zege in TB zou van kamp wisselen voor dezelfde reden. JJ Motorsport (Tom & Guido Werckx) erfden daar de overwinning, terwijl Convents Racing naar P2 terugviel.

 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons