van der Horst

Magny Cours: Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo wint de tweede wedstrijd van het seizoen

Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Super Trofeo
De tweede race van het Belcar Endurance Championship vond op pinkstermaandag op het Franse voormalige F1-circuit van Magny Cours plaats. De race van drie uur werd een spektakelstuk met heel wat onverwachte wendingen waarin geen enkel team van racefeiten gespaard bleef. De zege ging in extremis naar de Totaalplan Racing Lamborghini Super Trofeo van Cedric Wauters en Brent Verheyen, meteen de eerste algemene zege voor het team van Mario Martlé, dat een prachtige revanche nam voor de moeilijke openingsrace midden mei op Circuit Zolder. Met zeges voor twee verschillende merken in twee wedstrijden bewijst het nationale uithoudingskampioenschap dat de nieuwe formule met GT’s en toerwagens absoluut een toekomst heeft.
  • Dreamdrive
Pk Carsport vertrok van op de polepositie, maar het was pas in de voorlaatste ronde dat de 180 minuten durende race van het nationale kampioenschap uiteindelijk beslecht werd. Leider PK Carsport moest de Audi R8 GT2 de pitlane inroepen voor een ultieme tankbeurt en Cedric Wauters kon alsnog het laken naar zich toehalen. Samen met de Limburger Brent Verheyen behaalde de Oost-Vlaming zijn eerste nationale zege, met een verschil van amper 2,8 seconden op de PK Carsport Audi van het trio Longin-Longin-Guelinckx, dat de eerste race van het seizoen had gewonnen. Op minder dan 20 seconden volgde de Porsche 992 GT3 Cup van Belgium Racing als derde, met achter het stuur het duo Cools-Derdaele en dat ondanks een schuiver na een race-incident en twee drive throughs.
 
De verhoudingen in het Belcar Endurance Championship lijken goed en hoe langer de races duren, hoe meer er ook kan gebeuren”, was de analyse van Harry Steegmans, Directeur van Circuit Zolder na de race. “We hebben hier vastgesteld dat sport onvoorspelbaar is en ik ben erg blij dat al twee verschillende teams op het hoogste podium hebben kunnen plaatsnemen.De wedstrijd op Franse bodem stond bol van de incidenten en mits een probleemloze wedstrijd hadden nog wel drie andere teams hier kunnen winnen.”
 
Cedric Wauters was uiteraard bijzonder blij met zijn zege “die er na een harde race is gekomen. Wij verloren 45 seconden bij de eerste pitstop en hebben vervolgens de achtervolging ingezet en de racefeiten hebben de balans in ons voordeel doen overhellen. Ik ben zelf blij, maar misschien nog blijer voor het team en Mario (Martlé) die heel wat inspanningen doet om dit resultaat te bereiken.”
 
De ereplaatsen in Frankrijk waren voor de Q1 Trackracing Porsche van Teunkens-Lauryssen en Koen en Kris Wauters, die in hun Belgium Racing Porsche opnieuw metronomisch reden en een outsider voor de titel kunnen worden.
 
In TA ging de zege naar de familie Stevens in de Stevens Motorsport BMW M2 CS, voor de broers Terclaevers en Lars Zaenen (TCL Motorsport) en Junior Planckaert en Jurgen van den Broeck (PK Carsport), beide ook in een gelijkaardige BMW. Simtag Racing (Steegmans-Sterken-Lammens) in TB en Tiptop Rent (Peters-Gulicher) in GTB waren de andere winnaars van het weekend.
 
Afspraak nu over goed een maand in de Belgische Ardennen met de derde wedstrijd van het seizoen in Spa-Francorchamps en dat net als in Frankrijk over 125 minuten. 

Belcar SeriesDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 7 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons