van der Horst

Belgian Audi Club Team WRT presenteert Audi R8 in nieuw kleedje (+ Foto's)

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT is ondertussen reeds enkele jaren een van de referenties in de GT3-racerij, ook ver buiten onze landgrenzen. Nadat het team eerder deze maand details onthulde betreffende zijn bezettingen voor de Blancpain GT Series, presenteerde het vandaag ook formeel zijn programma in het Audi Center Brussels in Drogenbos. Grootste nieuwigheid die presentatoren Audi Belgium PR-vrouw Sofie Luyckx en Belgian Audi Club-voorzitter Charles-Henri Bonnet daarbij mochten bekendmaken, was de nieuwe kleurenstelling voor de Audi R8's van het team.
  • St. Paul
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3
Begin deze maand onthulde WRT voor het eerst dat het de gekende zwarte kleuren wel eens zou kunnen inruilen voor zilvergrijs. De afgelopen weken werkten de Duitse bolides een impressionant testprogramma af op een brede waaier aan circuits; WRT's tour of Europe trok van Misano over Monza naar Paul Ricard, richting Circuit Zolder om (voorlopig) te besluiten op de Nürburgring en dat allemaal op enkele dagen tijd. Telkens waren de wagens getooid in een volledig grijze bestickering, een kleur die als basis dient voor de livrei van 2017. "Het grijs is niet zomaar grijs", vertelt Johan Moons van sponsor en bestickeraar GrafiWrap aan Autosport.be. "het heeft zilver als basis voor een mooie zelfklevende folie die veel dieptezicht geeft en die speciaal voor WRT werd ontwikkeld. Dat zorgt er voor dat de wagen zilver lijkt als men er recht op kijkt, maar een donkerder gedaante krijgt wanneer je hem vanuit een andere hoek bekijkt. De kleurschakeringen volgen dus de lijnen van de auto."

Charles-Henri Bonnet - Vincent Vosse
Charles-Henri Bonnet - Vincent Vosse
Zo hard als de wagen schitterde, zo trots leek Vincent Vosse. "De motivatie zit goed, meer zelfs, de motivatie stroomt door ons bloed. Bovendien zijn alle relaties tip-top, zowel in het team als deze met de Belgian Audi Club en Audi Import. Er zijn dit jaar wel wat wijzigingen in het team, dat klopt; we hebben bijvoorbeeld (Laurens n.v.d.r.) Vanthoor ingeruild voor een andere", vertelde de teamchef lachend. "Onze ambities zijn evenwel gebleven, we rijden ook dit jaar met het nummer één op de wagen en dat nummer willen we verdedigen; in het verleden hebben we in zo'n situatie het startnummer 1 nog niet vaak verloren..."

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor werd dus in één adem gekoppeld aan grote broer Laurens, die afgelopen winter vertrok naar Porsche. "Rijden met Fässler, toch drievoudig kampioen in Le Mans, en WRT is leuk. Beide hebben veel ervaring dus ik hoop op een goed seizoen", aldus een voor de rest eerder zwijgzame Dries Vanthoor. De Limburger wordt in de Endurance Cup zoals geweten bovendien ook geflankeerd door voormalig F1-rijder Will Stevens die na een jaartje aanpassing aan GT-wagens nu vol vertrouwen vooruitblikt op een goed jaar.

Enzo Ide
Enzo Ide
Qua Belgische inbreng is er naast Dries Vanthoor vanzelfsprekend ook regerend sprint kampioen Enzo Ide. Dat de West-Vlaamse zakenman, nog steeds gekoppeld aan Christopher Mies, niet zonder ambitie aan de start verschijnt dit jaar, maakte hij meteen duidelijk. "Ik hou van deze sport, al van kleinsaf. Bij WRT voel ik me thuis en rij ik zonder stress. Ik kan me richten op het rijden en eigenlijk verandert dat dit jaar niet. Ik verwacht dan ook dat we dit jaar opnieuw vooraan kunnen rijden."
 
Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens
 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Series op woensdag 22 maart 2017.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons