van der Horst

FIA GT Series: Circuit Zolder: "We tellen af!"

Nogaro: De kwalificatierace in beeld gebracht
Na de geslaagde openingsraces van de FIA GT Series op de Franse omloop van Nogaro en de goede algemene repetitie van het BRCC tijdens de testdag op Circuit Zolder, is het duidelijk dat het eerste grote autosportweekend op Circuit Zolder een topevenement zal worden. Bovendien lijkt het KMI voor het weekend van 20 en 21 april op de lente te mikken. Kortom redenen genoeg om over goed twee weken richting Limburg af te zakken.
Laten we echter beginnen met de dames, zoals dat hoort. Die dames kunnen in het kader van ‘Ladies Free’ weer gratis van het spektakel genieten. “Dames surfen gewoon even naar onze website, www.circuit-zolder.be en registreren zich daar om en gratis ticket te bekomen. Het is uiteraard de bedoeling dat de dames massaal naar ons circuit afzakken”, legt marketing manager Pascal Ursi uit. Er zullen voor de gelegenheid dan ook heel wat activiteiten zijn buiten de actie op de piste zelf: de karting die voor het eerst open zal zijn voor het grote publiek,  promo girls die continu zullen aanwezig zijn in de paddock voor foto’s en SirKwietje zal eveneens terug rondlopen, ofwel een oude bekende terug op CZ…

Sportief gezien oogt het weekend van 20 en 21 april ook zeer veelbelovend. Tijdens het openingsweekend van de FIA GT Series in Nogaro, werden pers en publiek op twee schitterende wedstrijden getrakteerd, met in de hoofdrol een negenvoudige wereldkampioen rally en… de Belgische teams en rijders. Sébastien Loeb won in zijn McLaren de eerste race en WRT Audi mocht in de kampioenschapsrace met Frank Stippler en Edward Sandström een eerste maal naar het hoogste podium. Achter de winnende Belgische Audi waren het Laurens Vanthoor, eveneens in een WRT Audi R8 LMS Ultra en het duo Anthony Kumpen-Enzo Ide in de Phoenix Audi, die mee voor het spektakel zorgden. Vanthoor rukte samen met zijn teamgenoot Stéphane Ortelli van de 16de naar de tweede plek op en de Limburger had het tijdens de persconferentie na de race zelfs over zijn beste race ooit. Anthony Kumpen en Enzo Ide behaalden in Frankrijk een derde en vierde plaats in de Pro categorie en gaven aan duidelijk vooraan mee te spelen.

Circuit Zolder press - Foto: Georges De Coster  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons