van der Horst

FIA GT Series: Supercar Challenge verwacht ondanks crisis goed gevuld startveld

Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Wim Lumbeeck - Viper GTS-R
Na een zeer lange winter gaat het nieuwe raceseizoen van de Supercar Challenge powered by Dunlop in het weekend van 21 april van start op Circuit van Zolder in België. Voor de eerste keer in de afgelopen jaren is nu de economische onzekerheid ook terug te zien in het startveld. Daar we dachten vanaf 2008 de dans te ontspringen zien we nu toch ook een weerslag in het aantal deelnemers voor het gehele kampioenschap. Daar tegenover staat wel een groot aantal deelnemers die hebben ingeschreven voor een behoorlijk aantal races.
Het is nog nooit zo onrustig geweest vlak voor de start van een raceseizoen. De crisis trekt diepe sporen en kampioenschappen in geheel Europa  hebben de start van het seizoen uitgesteld, gaan niet van start of hebben record lage startvelden.

Voor de Supercar Challenge zijn er nu 57 deelnemers voor het gehele kampioenschap waarvan er tijdens de eerste race 52 aan de start zullen verschijnen. Een aantal wagens zijn nog niet gereed zoals de twee R4GT Praga’s  en een Engelse deelnemer met een GT. Naast deze vaste inschrijvers hebben we maar liefst 37 teams die voor een aantal races hebben ingeschreven zoals de beide races op Spa, de Gamma Days en het Superstars evenement op Zolder. Tijdens deze evenementen verwachten we dus als vanouds weer volle startvelden.

Op dit moment hebben een groot aantal teams die in eerste instantie bij andere series hebben ingeschreven nog geen definitieve keuze gemaakt en er zijn nog een behoorlijk aantal rijders op zoek naar een passend stoeltje, we verwachten voor de start van het seizoen nog een aantal bevestigingen, ook van buitenlandse teams die interesse hebben getoond.  

Ook de Superlights divisie, die van start gaat tijdens het evenement op de Slovakiaring in mei begint vorm te krijgen, de productie van de gloednieuwe Praga  R1 is in volle gang en er is toenemende belangstelling vanuit binnen- en buitenland van Radical teams en teams die beschikken over een CN type Sportscar. We hopen op de Slovakiaring met meer dan 25 wagens van start te kunnen gaan.

Supercar Challenge ook in 2013 uitgebreid op TV

Evenals voorgaande jaren komt de Supercar Challenge powered by Dunlop ook in 2013 weer uitgebreid op TV.  In totaal worden er voor SBS6 weer dertig programma’s gemaakt, die op zondagmiddag rond de klok van 12 uur worden uitgezonden. In het tv-programma worden samenvattingen van de races getoond en wordt de kijkers een kijkje achter de schermen gegund bij verschillende raceteams. In België worden de bijna 30 afleveringen van het tv-programma over de Supercar Challenge komend jaar uitgezonden op twee zenders, Life!TV en Sport10.

Voor de deelnemers uit de rest van Europa  worden er ook weer tv-programma’s gemaakt voor de internationale zender MOTORS TV. Dit kanaal is inmiddels uitgegroeid tot de grootste op het gebied van autosport en is te ontvangen in ruim 32 miljoen huishoudens.

Kalender Supercar Challenge powered by Dunlop 2013

21-04: SRO GT Sprint Zolder*
19-05: Slovakia ring Bratislava Slowakije
09-06: Euroraces Spa Francorchamps*
23-06: SUPERSTARS @ ZOLDER
04-08: Gamma Racing Day Assen
08-09: Trophy of the Dunes Zandvoort
29-09: Racing Festival Spa Francorchamps
20-10: Finaleraces Assen

* exclusief de Superlights-divisie

Supercar Challenge press - Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op woensdag 10 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons