van der Horst

Belgian VW Club licht seizoen 2016 toe in het Contact Center Volkswagen

Presentatie Belgian VW Club seizoen 2016
Presentatie Belgian VW Club seizoen 2016
De Belgian VW Club stelde woensdagavond in het Contact Center Volkswagen te Kortenberg zijn programma voor 2016 voor. Er was aandacht voor de VW Fun Cup en de Belgian VW Classics Club, maar de nadruk lag toch op de eerste jaargang van de TCR Benelux serie waarin het Duitse merk zal vertegenwoordigd worden door niet minder dan vijf Golf TCR. Alle vijf wagens en hun rijders tekenden present in het Contact Center.
VW piloten TCR 2016
VW piloten TCR 2016
Voor zijn eerste bestaansjaar gaat Belgian VW Classics Club al een druk jaar tegemoet, er staan niet minder dan drie VW Classic rally’s op het programma. De Club zal ook aanwezig zijn op de expo’s Rétromoteur de Ciney en Interclassics te Brussel. Bovendien krijgen leden van de club voorrang bij inschrijving om deel te nemen aan de parade die plaats vindt op het circuit van Francorchamps vlak voor de start van de 25 Heures VW Fun Cup. Ook met de Fun Cup gaat het goed, de eerste twee races trokken een veertigtal wagens en voor de 25 Heures rekent men op een startveld van niet minder dan 110 Fun Cups.

Milo Racing - VW Golf TCR
Milo Racing - VW Golf TCR
De hoofdmoot van de voorstelling was echter de onthulling van de vijf VW Golf die dit seizoen deel nemen aan de TCR Benelux serie. Dit door Kronos Events georganiseerde kampioenschap telt vijf manches verspreid over vijf circuits in de drie landen van de Benelux. Ieder weekend telt vijf races en biedt 185 minuten tracktime aan de rijders. Vijf merken tekenen present en men rekent bij de eerste races op een startveld van vijftien wagens. Iedere wagen wordt gedeeld door twee rijders. Uniek in Europa is dat de startgrid voor de eerste race van het weekend bepaald wordt door een stemming via facebook. Delahaye Racing (Didier Van Dalen/Amaury Richard; Alexis Van de Poele/Romain de Leval), Milo Racing (Steve Vanbellingen/David Dermont; -/-) en WRT (Ronnie Latinne/Maxime Potty) zijn de teams die de kleuren van Volkswagen verdedigen in de TCR Benelux.

 
Foto's: Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Benelux op woensdag 4 mei 2016.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons