van der Horst

België: Ferrari blijft domineren, klapper voor Hamilton

Charles Leclerc - Ferrari
Charles Leclerc - Ferrari
Ferrari trekt als favoriet naar de kwalificaties voor de Grote Prijs F1 van België. Op het circuit van Spa-Francorchamps was Charles Leclerc de snelste man tijdens de derde vrije training, voor zijn teamgenoot Sebastian Vettel. Mercedes moet alle zeilen bijzetten om Lewis Hamilton's auto klaar te krijgen, na een serieuze crash in de Pif Paf-chicane. Max Verstappen (Red Bull-Honda) reed naar de vijfde tijd.
Alex Albon - Red Bull
Alex Albon - Red Bull
De derde vrije training staat gewoonlijk in het teken van de voorbereiding op de kwalificatiesessie enkele uren later. Alleen Alexander Albon concentreerde zich op de zogenaamde 'long runs', aangezien de nieuwkomer bij Red Bull Racing morgen helemaal achteraan zal starten door een motorwissel op zijn RB15. Zijn teamgenoot Max Verstappen werkte wel enkele kwalificatiesimulaties af, maar moest het stellen met de vijfde tijd, onder meer achter de verrassende Renault van Daniel Ricciardo.

Valteri Bottas - Mercedes
Valteri Bottas - Mercedes
Helemaal vooraan blijft het rijk van Ferrari duren. Na Sebastian Vettel in de eerste training en Charles Leclerc in de tweede, was het opnieuw de Monegask die geen tegenstand duldde op zaterdagochtend. Hij was bijna een halve seconde sneller dan viervoudige wereldkampioen Vettel en Valtteri Bottas, in de enige Mercedes die een competitieve rondetijd neerzette. Lewis Hamilton slaagde daar niet in, aangezien de Brit halfweg de sessie de controle over het stuur verloor en hard in de bandenmuur klapte. De Duitse constructeur heeft wel vertrouwen in de herstelling van de beschadigde auto, die in twee uur weer klaar moet zijn voor de strijd.

Kimi Räikkönen - Alfa Romeo
Kimi Räikkönen - Alfa Romeo
Een opmerkelijk sterke prestatie was er voor Alfa Romeo, dat beide wagens in de top 10 plaatste. Ze werden achtste met Kimi Raïkkönen en negende met Antonio Giovinazzi. McLaren heeft het dan weer moeilijk om de positieve lijn door te trekken na de zomerpauze, aangezien het Britse team niet verder kwam dan een veertiende en vijftiende tijd voor Carlos Sainz en Lando Norris respectievelijk.

De kwalificatie voor de Grote Prijs van België start om 15 uur.

Foto's: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Formule 1 op zaterdag 31 augustus 2019.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons