van der Horst

FIA GT Series: Belgium Racing wint GT Cup en staat derde algemeen

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing heeft met het trio Derdaele – Heyer – Mattheus de eerste wedstrijd van het BRCC kampioenschap gewonnen in het kader van de FIA GT Series. Bovendien werden het Limburgs team knap zesde algemeen en de cumul van beide punten brengt hen op een voorlopige derde plaats in het algemene kampioenschap na de Audio R8 LMS van Kumpen – Longin – Makelberge en de ProSpeed Porsche Bouvy – Coens – Grandjean die in een hogere Klasse uitkomen.
Nadat Dylan Derdaele reeds de pole in de GT Cup en de zesde chrono algemeen draaide tijdens de kwalificatie, ging de jonge Limburger er ook vandoor tijdens de race en won samen met teammaats Chris Mattheus en Kenneth Heyer deze eerste manche in GT Cup voor de Ferrari 458 Challenge van de broers Thiers en de MeXT Porsche van koen Wauters en Dirk van Elslander.

Nadat Dylan Derdaele, die vorig seizoen reeds een aantal wedstrijden binnen de BRCC het algemene kampioenschap leidde, is de kans ook nu niet onbestaande dat Belgium Racing een rol van betekenis zal spelen in de titelontknoping.

“We zijn heel tevreden met winst in de GT Cup en onze derde plaats in de voorlopige tussenstand”, aldus teamowner Patric Derdaele. “En als je ziet dat Dylan tijdens de eerste stint alles heeft gegeven wat er in de auto zit en constant rondjes draaide in de buurt van 1’36” was het niet meer dan logisch dat het reglement werd herzien en we een aparte Klasse GT Cup kregen. Maar desondanks denk ik dat de organisatie via de verplichte tijd tijdens de pitstops de wagens nog dichter bij elkaar kan doen aanleunen. 30 seconden minder lang stil staan dan een GT3 wagen is iets te weinig om vooraan mee te spelen”.

Heyer - Derdaele - Mattheus
Heyer - Derdaele - Mattheus
Ook Chris Mattheus kijkt meer dan tevreden terug op de eerste wedstrijd van het seizoen. Hij kwam als laatste ten tonele en moest alleen de voorsprong consolideren die zijn teammaten bijeen hadden gesprokkeld. De Belgische Monegask maakte de klus perfect af en parkeerde de Porsche 997 Supercup op het hoogste ereschavot in de Klasse GT Cup.

“Een wedstrijd om in te kaderen”, aldus een zeer tevreden Chris Mattheus na de wedstrijd.
“Alles verliep volgen het boekje en het resultaat mag gezien zijn. Zoals ik reeds eerder vertelde wil ik steeds zo hoog mogelijk eindigen in de Klasse waarin ik rij. Maar als ik nu zie dat we naast de leiding in GT Cup ook nog eens derde algemeen staan in de tussenstand van het kampioenschap is dit uiteraard mooi meegenomen. We gaan er uiteraard alles aan doen om deze zeer positieve lijn verder door te trekken.”

Foto's: Marnik Mouchaers - Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op woensdag 24 april 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting FIA GT Series Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons