van der Horst

Bentley keert terug naar Pikes Peak met Continental GT

Bentley Continental GT Pikes Peak
Bentley Continental GT Pikes Peak
Verleden jaar ging Bentley op zoek naar een recordtijd voor SUV-wagens op de Pikes Peak en dat met een speciale versie van de Bentayga. Dit jaar keert het Britse merk terug naar de beroemde heuvelklim, maar ditmaal met de Continental GT in een poging het record voor productiewagens te verbreken.
Bentley, dat dit jaar zijn honderdste verjaardag viert, gaat voor een nieuw record: de snelste tijd voor productiewagens die momenteel in handen is van David Donner, die in 2015 met zijn Porsche 911 Turbo S een tijd van 10:26.896 nodig had voor de beklimming. De Bentley Continental GT die naar Amerika afreist, is voorzien van een W12-krachtbron die 635 pk levert en waarmee de wagen een maximale snelheid behaalt van 333 km/u.

De wagen wordt net als de Bentayga getooid in een speciaal groene livery en draagt het nummer 100 als verwijzing naar de honderdste verjaardag van het merk. Rhys Millen, vorig jaar ook al piloot op de Bentayga, werd weer opgetrommeld om de Continental GT te besturen. Pikes Peak vindt dit jaar plaats op 30 juni.

Foto: Bentley Motors
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 9 juni 2019.
  • ELMS 4 Hours of Spa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons