van der Horst

Bentley onthult nieuwe Continental GT3

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley heeft eindelijk het doek gelicht van de langverwachte tweede generatie van de succesvolle Continental GT3, die uiteraard gebaseerd is op de nieuwe straatversie die onlangs werd voorgesteld. De Continental GT3 oogt van buitenaf alvast agressiever en het (voornamelijk) aluminium chassis huisvest een doorontwikkelde versie van de 4-liter twinturbo V8. Ook de gewichtsverdeling van dit nieuwe monster zou duidelijk beter moeten zijn dan bij de voorganger.
Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Na vier seizoenen, 120 podia, 45 overwinningen en de recente titel (bij de teams) in de Blancpain GT Series Endurance Cup zal de nieuwe Continental GT3 proberen nog beter te doen de komende jaren. De nieuwe Britse GT3 is momenteel bezig aan een ontwikkelings-programma van zes maanden, dat ook verschillende 24 uren simulaties omvat. Het competitiedebuut zal begin april plaatsvinden in Monza.


Bentley bevestigde dat het opnieuw met twee wagens zal aantreden in de Blancpain GT Series Endurance Cup, maar over de Sprint Cup werd met geen woord gerept. In de plaats daarvan staat de volledige Intercontinental GT Challenge op de planning, waarvoor ook Audi en Mercedes onlangs hun deelname aankondigden. Voor de seizoensopener in Bathurst zal er nog een beroep gedaan worden op de oude wagen. De line-up werd nog niet gecommuniceerd, al zal Maxime Soulet ongetwijfeld aan boord blijven.
 
Foto's: BentleySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Series op donderdag 9 november 2017.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons