van der Horst

Bentley overweegt terugkeer naar prototypes

Bentley Speed 8 LMP1
Bentley Speed 8 LMP1
Bentley overweegt een terugkeer naar de prototype racerij. De Britse constructeur verscheen vorig jaar weer op het internationale autosporttoneel met de imposante Continental GT3, maar kijkt inmiddels onder impuls van CEO Wolfgang Durheimer alweer vooruit naar een volgende uitdaging. In een interview met Autosport.be liet de Duitser vorig jaar al uitschijnen dat hij de dingen groots ziet, en dat bevestigde hij dit weekend nogmaals in de paddock van de Nürburgring tegenover Sportscar365.
Bentley Speed 8 LMP1
Bentley Speed 8 LMP1
Twaalf jaar na de overwinning van de Bentley Speed 8 LMP1 in de 24 uren van Le Mans worden er nu dus plannen gesmeed voor een nieuwe prototype, al zal dat geen LMP1 betreffen. Niet onlogisch gezien zowel Audi als Porsche de Volkswagen Group reeds vertegenwoordigen in die klasse. In de plaats daarvan richt men bij Bentley de pijlen op de Verenigde Staten en het Tudor United Sportscar Championship (TUSC), niet toevallig de grootste afzetmarkt van het merk. “Het is onze filosofie bij Bentley om te strijden voor de algemene overwinning en de 24 uren van Daytona staan hoog op ons lijstje” klinkt het.

Action Express Racing - Corvette DP
Action Express Racing - Corvette DP
Daartoe zal Bentley volgens de huidige stand van zaken dus met een LMP2 moeten komen, al dienen de voor 2017 nieuwe technische contouren van de klasse nog worden vastgelegd. Opmerkelijk is echter dat Durheimer hoopt dat men de Daytona Prototypes toch niet laat vallen in 2017. “Het formaat van het TUSC is momenteel DP en LMP2, een DP zou een interessant alternatief kunnen zijn voor ons,” aldus de Duitser tegenover Sportscar365. “Het staat nog niet vast hoe de topklasse er uiteindelijk gaat uitzien, maar mijn kijk op de zaak is dat DP’s niet zullen uitsterven en gewoon naast de P2’s zullen blijven bestaan.”

Foto's: Bentley & IMSASchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Tudor United Sportscar Championship op dinsdag 19 mei 2015.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons