van der Horst

Berlijn 3: Simon Evans laatste kampioen Jaguar I-Pace eTrophy

Simon Evans - Laatste kampioen Jaguar I-Pace eTrophy
Simon Evans - Laatste kampioen Jaguar I-Pace eTrophy
Gisteren beëindigde niet alleen de Formule E zijn zesde seizoen in Berlijn, ook viel het doek over de nevenserie die twee jaar het voorprogramma vulde: de Jaguar I-Pace eTrophy. Het werd nog spannend tijdens de laatste twee races, waar het vooral tussen Sérgio Jimenez en Simon Evans ging om de titel. Aan het einde van de rit was het de Kiwi die met de titel ging lopen.
Duel tussen Sérgio Jimenez en Simon Evans
Duel tussen Sérgio Jimenez en Simon Evans
Simon Evans moest nochtans opboksen tegen twee Brazilianen die de handen in elkaar hadden geslagen. Tijdens de eerste race op woensdag kon hij toch profiteren, nadat Caca Bueno zijn aanvalsmodus niet had gewapend. Hierdoor kreeg de Nieuw-Zeelander een vrijgeleide naar zijn derde overwinning op rij. Daarom waren gisteren alle ogen gericht op Evans en Jimenez. Wie van beide als eerste over de meet zou rijden, was gegarandeerd kampioen. Bueno pakte zijn tweede overwinning in negen dagen tijd, maar het was Evans die Jimenez versloeg en zo de laatste titel bij de Jaguar I-Pace eTrophy kon claimen.

Fahad Algosaibi - Saudi Racing
Fahad Algosaibi - Saudi Racing
Ook in de Pro Am-klasse was er een titel om uit te reiken, al was de winnaar al eerder in de week gekend. Fahad Algosaibi reed een dominant seizoen, waarbij hij acht keer op rij de overwinning binnenhaalde en drie keer tweede eindigde. Op een opgave na in zijn thuisstad Riyadh een perfect rapport. Tweede werd de Braziliaan Adalberto Baptitsta, terwijl de Saoedische Paul Spooner derde eindigde.

Foto's: Jaguar RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 14 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons