van der Horst

Berlijn: Oliver Rowland klopt Stoffel Vandoorne

Oliver Rowland
Oliver Rowland
In de vijfde ronde van de Formula E Race at Home Challenge op het virtuele Tempelhofcircuit in Berlijn ging de overwinning naar Oliver Rowland (Nissan). De Brit profiteerde van een debacle tussen Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Daniel Abt (Audi) en kon uiteindelijk standhouden tegenover de Rumbekenaar. Hierdoor komt Vandoorne wel dichter in het klassement op Pascal Wehrlein (Mahindra), die uiteindelijk als vierde over de meet kwam.
Stoffel Vandoorne
Stoffel Vandoorne
Vandoorne kon de virtuele meeting op geen betere manier beginnen. De Mercedes EQ-piloot realiseerde de pole, maar zag vooral zijn naaste concurrenten - Wehrlein en Maximilian Günther (BMW) - zich slecht kwalificeren, waardoor hij een goeie zaak kon doen in het kampioenschap. Toch verloor hij in de eerste ronde al snel twee plaatsen aan Abt en Rowland. Van daaruit kon Vandoorne wel voorbij de Brit geraken, maar de strijd met de Duitser was een stuk heviger. Het gevolg was dat Rowland kon profiteren van de situatie om alzo de leiding over te nemen.

Daniel Abt
Daniel Abt
De Brit moest uiteindelijk nog lang standhouden tegenover de Rumbekenaar om zijn eerste overwinning te behalen. Vandoorne van zijn kant was achteraf niet goed gezind op Abt en betichtte hem er geregeld van niet zelf te rijden; dat zowel op zijn stream als in het interview met Nicky Shields achteraf. Pechvogel van de dag was wederom Günther. De Duitser kwam in aanraking met Wehrlein en viel terug naar de zevende plaats, terwijl Wehrlein toch nog als vierde afsloot voor Edoardo Mortara (Venturi). Met die uitslag komt Vandoorne op vier punten van de Mahindra-piloot, terwijl Günther nu een gat van elf punten moet dicht fietsen.

Bij de Challengers was het kampioenschapsleider Kevin Siggy die zijn tweede overwinning in de competitie pakte en zo nog steviger de leiding in handen heeft.

Foto's: Racing International Photography - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 23 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons