van der Horst

Berlijn: Valsspelende Daniel Abt gediskwalificeerd (UPDATE)

Daniel Abt
Daniel Abt
Terwijl we tijdens de laatste wedstrijd van de Formula E Race at Home Challenge een interessant gevecht kregen tussen Oliver Rowland en Stoffel Vandoorne, werd de race overschaduwd door aantijgingen aan het adres van Daniel Abt, die met zijn Audi toch nog op een derde plaats is geëindigd. Gisteren draaide de Duitser ineens goed mee vooraan, terwijl hij tijdens de vorige races helemaal nergens was. Vandoorne was dan ook niet goed gezind over het agressief rijgedrag van de Duitser en kwam na de race ook met serieuze aantijgingen aanzetten.
Daniel Abt verbergt verdacht zijn gezicht
Daniel Abt verbergt verdacht zijn gezicht
Zowel tijdens zijn stream op het platform Twitch als tijdens het interview na de race met Nicky Shields, zei Vandoorne dat Abt niet zelf zou gereden hebben. Die redenering werd bijgetreden door tweevoudig kampioen Jean-Éric Vergne tijdens een interview met Shields en Dario Franchitti. Zijn quote, weliswaar met een kwinkslag, was dan ook niet mis te verstaan: "Ik denk dat ik volgende keer ook de beste simracer ga inhuren, dan sta ik tenminste weer bovenaan." Shields zei een onderzoek in te stellen, maar zowel de Formule E als Daniel Abt hebben nog niet officieel gereageerd op de zaak.
Update
Ondertussen heeft de Formule E-organisatie Daniel Abt gediskwalificeerd. De Duitser heeft wel degelijk hulp gekregen van Lorenz Hörzing, een simracer die tevens meedeed in de Challenge Series. Bijkomend zal Abt 10.000 euro moeten schenken aan een goed doel, terwijl Hörzing niet meer welkom is op de resterende Race at Home Challenge-manches. Abt: "Ik nam dit kampioenschap niet zo serieus als ik zou moeten en ik wil mijn oprechte verontschuldigingen aanbieden aan de organisatie van de Formule E, die hier veel tijd in stak. Ik aanvaard mijn diskwalificatie en zal ook 10.000 euro overmaken aan een goed doel."

Foto: Racing International Photography - Formula E



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zondag 24 mei 2020.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons