van der Horst

Berlijn: Valt Tom Blomqvist in voor James Calado tijdens laatste twee races?

Tom & Stig Blomqvist
Tom & Stig Blomqvist
Terwijl we de laatste weken niets anders dan wijzigingen in de rijdersbezettingen hebben zien gebeuren in de Formule E, zal Jaguar Racing misschien ook al een wijziging moeten doorvoeren. Zo zal James Calado niet aanwezig zijn tijdens de laatste twee races in de Duitse hoofdstad. De Brit zal naar alle waarschijnlijkheid deze twee laatste manches laten schieten om richting de FIA WEC-manche in Spa te trekken, waar hij samen met teamgenoot Alessandro Pier Guidi de tweede plaats bekleedt in het individuele kampioenschap. Vervanger van dienst zou Tom Blomqvist worden.
  • VR Racing
James Calado - Panasonic Jaguar Racing
James Calado - Panasonic Jaguar Racing
Volgens zijn team in het FIA WEC, AF Corse zou Calado het hele event in Spa aanwezig zijn, dus ook tijdens de eerste vrije trainingen op donderdag. Hierdoor zou de Brit de laatste wedstrijd missen in Berlijn. Als dit zou gebeuren moet Jaguar terugvallen op hun nieuwe reservepiloot Tom Blomqvist. De Brit met Zweedse roots nam de plaats in van Alex Lynn, die ondertussen bij Mahindra Racing een zitje heeft gekregen. Blomqvist is wel geen onbekende in de Formule E, gezien hij twee seizoenen geleden zeven wedstrijden reed, toen in dienst van Andretti Autosport.

Foto's: Arne Simons - Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op donderdag 30 juli 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons