van der Horst

Bert Longin wordt met zevende zege recordhouder in 24 Hours of Zolder

Bert Longin - Anthony Kumpen
Bert Longin - Anthony Kumpen
Bert Longin pakte op zondag samen met zijn zoon Stienes, Audi-fabriekspiloot Dries Vanthoor, Peter Guelinckx en Nicolas Saelens een klinkende overwinning in de 24 Hours of Zolder. Met die triomf mag Longin zijn naam iets vetter schrijven in het palmares van de Limburgse klassieker, want hij is nu de enige rijder in de geschiedenis van de etmaalrace die zeven keer kon winnen.
Bert Longin - Stienes Longin
Bert Longin - Stienes Longin
"Dit was misschien wel mijn moeilijkste zege", erkent Bert Longin aan Autosport.be. "Pas op, winnen in de 24 Hours of Zolder is nooit eenvoudig, maar het was dit jaar echt een harde strijd. We hebben eigenlijk geen seconde kunnen rusten en de hoge temperaturen maakten dat we toch moesten opletten. Ik wil vooral de dubbele stints van Stienes en Dries op zondagochtend in de verf zetten; dat was een belangrijke schakel in de ketting richting de zege."

"Wat evenwel minder zichtbaar is en wat veel mensen zwaar onderschatten, is het harde werk van PK Carsport. Die jongens hebben de race tot in de puntjes voorbereid. Ze hebben zo erg veel ervaring, zowel met dit soort auto's als dit soort races, dat je je eigenlijk geen beter team kan wensen. Ik ben er trouwens zeker van dat geen enkel ander team dit jaar, in deze omstandigheden, had kunnen winnen met deze auto. Alles klopte. Alles was juist. Chique."

Bert Longin
Bert Longin
"Persoonlijk ben ik content dat die zevende zege daar eindelijk is. Ik had er echt mijn zinnen op gezet, die 6 mag nu van mijn helm af (lacht). Het is ook leuk dat ik, net als de vorige keer, win met mijn zoon Stienes en ik ben ook super tevreden dat Peter Guelinckx zijn eerste overwinning in de 24 Hours of Zolder mag noteren, uiteindelijk nog maar in zijn tweede deelname."


Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 15 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons