van der Horst

Monza: Rinaldi Racing blijft tijdstabellen aanvoeren - De Leener knap tweede

AF Corse - Ferrari 458 Italia
AF Corse - Ferrari 458 Italia
Nadat Rinaldi Racing op de middag beide wagens vooraan de tijdstabellen liet postvatten, bleef het Duitse team in de namiddag de rangschikking aanvoeren. De AF Corse Ferrari van onze landgenoot Adrien De Leener en Cedric Sbirrazzuoli klopte knap als tweede af en de Nissan van onder meer Wolfgang Reip klokte de derde chrono, tevens eerste in Pro-Am. Ferrari zwaaide, net als vanmorgen, ook de plak in de Am-klasse, daar was de #49 458 Italia primus.
Het was Pierre Kaffer, daarstraks nog tweede, die dankzij een 1:47.583 de snelste chrono klokte in de laatste sessie op zaterdag. Rinaldi Racing lijkt dus zeer goed voorbereid om morgen de kwalificaties aan te vatten, al is het op zich vreemd dat we vrij weinig Pro-wagens vooraan de rangschikking zagen. We mogen er dus vanuit gaan dat de grote kanonnen nog wel enkele truks in de mouw hebben zitten. Die mening deelde ook Adrien De Leener in gesprek met Autosport.be, "het is moeilijk om uit te maken waar we echt staan, we (De Leener en teamgenoot Sbirrazzuoli nvdr.) hebben het gevoel dat de concurrentie momenteel nog verstoppertje speelt. Alleszins is het voor ons een pak aangenamer om te rijden in een kampioenschap als de Blancpain Endurance Series dan in de European Le Mans Series, waar de lat ook hoog lag, maar je simpelweg veel minder concurrenten hebt. Morgen gaan we alleszins meer weten, we kijken er naar uit!"

Opvallend was ook dat de beide Lamborghini's zich op eigen bodem prima in hun vel lijken te voelen. De Grasser-bolides verbeterden hun chrono's stelselmatig en uiteindelijk finishten de Stieren uit Sant'Agata Bolognese op P10 en P11. De Phoenix Racing Audi R8 was ditmaal de snellere van het exemplaar van WRT met een 22e plaats algemeen op net geen twee tellen. De sessie werd een keer gestopt met code rode om grind van de baan te verwijderen en daarnaast moesten de baanposten ook tweemaal het Full Course Yellow-bord bovenhalen.

--- Uitslag Pre-Qualifying Blancpain Endurance Series Monza 2015 (pdf) ---

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zaterdag 11 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons