van der Horst

Monza: Rinaldi Racing monopoliseert eerste startrij

Pierre Kafffer - Norbert Siedler
Pierre Kafffer - Norbert Siedler
Rinaldi Racing is in twee van de drie sessies van de Blancpain Endurance Series 2015 primus geweest; zo ook tijdens de kwalificaties voor de seizoensopener in Monza. Het Duitse team pakte een één-twee dankzij Norbert Siedler die de #333 Ferrari naar de pole stuurde met een 1:46.571, terwijl teamgenoot Pierre Kaffer een kwart seconde moest toegeven en als tweede afklokte. De nagelnieuwe Lamborghini Huracán bevestigde zijn snelheid en legde met een derde tijd algemeen tevens beslag op de pole in de Pro Cup.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS
Adrien De Leener was in de AF Corse Ferrari 458 Italia beste landgenoot op de derde startrij, terwijl Laurens Vanthoor als negende afklopte, tweede in de Pro-Cup. De beide nieuwe generatie Audi R8 eindigden iets verder, met het exemplaar van WRT op P14 en dat van Phoenix op P18.

Robin Frijns - Max Koebolt
Robin Frijns - Max Koebolt
Tweemaal werden de rode vlaggen bovengehaald; de eerste keer crashte Max Koebolt in de WRT Audi, terwijl merkgenoot Fabio Onidi zijn exemplaar in Q3 in de muur zette in Ascari. Om half drie wordt de eigenlijke race op gang geschoten waarbij het prachtige 59-koppige startveld richting de eerste chicane zal stormen.

--- Uitslag Kwalificaties Blancpain Endurance Series Monza 2015 (pdf) ---

Foto's: Georges De Coster & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 12 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons