van der Horst

Bevestigd: Belcar-race nu zondag!

Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Deldiche Racing by JTB - Norma M20 FC
Autosport.be berichtte gisteren al exclusief over de plannen van Circuit Zolder om deze zondag een manche van het Belcar Endurance Championship 2020 te organiseren op het Limburgse circuit. Het bericht werd met heel wat ongeloof onthaald, maar was wel degelijk correct, zo bevestigde het circuit formeel aan Autosport.be. Circuit Zolder organiseert op zondag 9 augustus de openingsmanche van de Belcar, nadat de coronapandemie de plannen meermaals in de war had gestuurd.
QSR Racing - Audi RS3 LMS
QSR Racing - Audi RS3 LMS
Zoals gisteren gemeld, worden alle "officiële" sessies verreden op zondag, met een vrije training op zaterdag, en is het Belcar Endurance Championship het enige kampioenschap dat in actie zal komen. Publiek is, helaas, niet toegelaten en de aanwezigen zullen zich moeten houden aan enkele veiligheidsrichtlijnen, zoals maskerdracht en het respecteren van de sociale afstand. De late beslissing impliceert wel dat het voor een aantal teams en rijders moeilijk zal worden present te tekenen. Autosport.be begrijpt echter dat het vinden van een andere datum moeilijk, zo niet onmogelijk, was gezien de nu al drukke najaarsplanning. Mogelijk komt er een aanpassing van het reglement om een antwoord te bieden aan die problematiek.

De duur van de wedstrijd wordt aangepast naar 3 uur, waarbij de start is voorzien om 14u30. De teams en rijders die present tekenen, zullen het alvast niet onder de markt hebben. Het KMI voorspelt namelijk temperaturen boven de 30° Celcius...

Update 14u40: Circuit Zolder stuurde zopas een vooruitblik uit op de deelnemers

Er zullen een dikke twee dozijn bolides aan de start verschijnen, waaronder acht prototypes in de Belcar 1-klasse. Het gros van de proto-teams kiest voor de bekende Norma, al zal er allicht ook een Wolf te bewonderen vallen.

De Porsche-klasse (Belcar 2) zal opnieuw aantreden met een schitterende bolides uit Stuttgart, terwijl de familie Redant zijn Cayman heeft ingeruild voor een Cup-versie van de ‘Elfer’. Verder ook enkele machines uit de Belgium Racing-stal.

Nog meer Belgium Racing in Belcar 3,  waar regerend algemene Belcar-kampioenen Dylan Derdaele en Nicolas Saelens hun Lamborghini Super Trofeo trouw blijven. Verder worden er bij de zogeheten ‘Belcar Specials’ nog een Lambo, een BMW i8 en een McLaren 720s verwacht.

De nieuwe en spectaculaire BMW M2 CS Clubsport valt met een paar exemplaren te bewonderen in Belcar 5, waar het Beierse Bommetje het onder andere tegen enkele en al even indrukwekkende Audi RS3 LMS zal opnemen. Nog meer BMW-geweld in Belcar 6, al zal daar ook rekening moeten worden gehouden met een Mazda MX-5.
 


Foto: RacingpixelsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op woensdag 5 augustus 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons