van der Horst

Toch Belcar op Circuit Zolder dit weekend?

Start Belcar Race 1 DTM Zolder
Start Belcar Race 1 DTM Zolder
De Zolder Superprix werd eind juli geannuleerd nadat de Limburgse gouverneur geen toestemming had gegeven voor het evenement. VRM, de organisatie van Dick Van Elk, trok daarop naar Circuit Zandvoort zodat de Supercar Challenge, Fiesta Cups en Mazda MX-5 Cup alsnog konden rijden op het Nederlandse duinencircuit. Het bleef stil rond het Belcar Endurance Championship, maar met een reden. Circuit Zolder werkt namelijk aan een soort van minimeeting dit weekend, waarbij de Belcar op zondag alsnog een wedstrijd zou afwerken!
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Een aangepast schema dus, met een Belcar-race over drie uur en een kwalificatie voorzien op zondag. Daarmee zou het Belcar Endurance Championship 2020 eindelijk op gang getrapt worden, nadat de coronaviruspandemie meermaals roet in het eten had gegooid. Karting Genk, gelegen op een twintigtal kilometer van Circuit Zolder, organiseerde begin juli en afgelopen weekend al een wedstrijd en zoals geweten werd de eerste DTM-manche afgelopen weekend verreden op Spa-Francorchamps.

Belgium Racing - Lamborghini Huracan
Belgium Racing - Lamborghini Huracan
Publiek zou bij de race dit weekend helaas niet toegelaten zijn en Circuit Zolder zal uiteraard ook heel wat maatregelen moeten respecteren in het licht van het indijken van de Covid 19-pandemie. De eerste wedstrijd op Circuit Zolder zou echter een belangrijke stap zijn, nadat sinds enige tijd ook trackdays weer mogelijk zijn. Enige vereiste is wel dat de overheid toestemming geeft voor de meeting en dan nog is het uiteraard kort dag. Uitzonderlijke tijden vragen echter uitzonderlijke beslissingen...

Update 5 augustus 2020 14:00u

Circuit Zolder bevestigt dat nu zondag de openingsmanche van de Belcar 2020 wordt verreden. Lees meer hier.

Foto's: Georges De Coster, Geert Franquet & Racingpixels



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 4 augustus 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons